avocatnet.ro și Digi24.ro vă prezintă cele mai importante știri ale dimineții.
Nelu Tătaru: „Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”Situația epidemiologică în care va fi România de sărbătorile de iarnă depinde de modul în care oamenii respectă regulile sanitare pe termen lung, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. El arată că este nevoie de 28 de zile pentru a se ajunge la un platou în ceea ce privește cazurile de COVID-19 și de încă 28 de zile pentru o scădere a infectărilor.
„Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”, a spus ministrul Sănătății la B1 TV.
„Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. În condițiile în care eu respect niște reguli... avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a spus el.
Prețul petrolului a scăzut la minimul ultimelor cinci luni pe fondul noilor restricții și a alegerilor din SUAPrețul petrolului a scăzut, luni, la minimul ultimelor cinci luni, pe fondul noilor măsuri de restricție anunțate în mai multe state europene și odată cu creșterea îngrijorărilor în legătură cu impactul celui de al doilea val al pandemiei, scrie BBC.
Lockdown-ul impus în țări precum Marea Britanie, Franța sau Germania, a amplificat temerea că cererea de petrol va scădea.
Prețul petrolului este influențat și de alegerile din SUA, dar și de îngrijorări privind o nouă criză economică.
Prețul țițeiului Brent a scăzut la un nivel minim de 35,74 dolari pe baril, nivel la care nu a mai fost de la sfârșitul lunii mai.
Florin Cîțu: Următoarea rectificare bugetară va avea loc săptămâna viitoareUrmătoarea rectificare bugetară va avea loc în a doua săptămână din noiembrie, în condițiile în care Ministerul Finanțelor a primit nevoile ordonatorilor de credite, a anunțat, luni, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, potrivit Mediafax.
Ministrul spune că ținta este de menținere a deficitului bugetar anunțat la precedenta rectificare, de 8,6% din PIB, iar prioritățile vor fi sănătatea și investițiile.
În context, Cîțu a anunțat că Finanțele nu iau în calcul, în scenariile cu care lucrează, un „lockdown” în economie.
„Economia trebuie să funcționeze, așa vom avea surse de finanțare pentru proiecte”, a spus ministrul.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)