Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Negocieri pentru salariul minim. Majoritatea antreprenorilor ar vrea înghețarea lui la nivelul din acest anUnu din doi antreprenori români ar vrea înghețarea salariului minim la nivelul din acest an, adică la 2.230 de lei brut. Pe de altă parte, 1 din 4 ar accepta să crească lefurile angajaților chiar și cu 170 de lei, arată datele unui studiu realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Peste 1,3 milioane de români lucrează în prezent pe salariul minim. Mulți dintre ei privesc cu speranță spre Guvern, de la care se așteaptă o decizie pe această temă.
Unu din patru angajați români câștigă leafa minimă: 2.230 de lei brut, adică 1.346 de lei în mână. Ministerul Muncii a început încă de luna trecută negocierile cu patronii și sindicaliștii pentru creșterea salariului minim.
Reprezentanții mediului de afaceri spun că se iau în calcul trei scenarii. Toate presupun creșteri brute cuprinse între 105 și 194 lei. Asta înseamnă că oamenii ar primi în plus în mână între 68 și 126 de lei.
Șefii de la Muncă nu iau în calcul înghețarea lefurilor, deși un sondaj realizat Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii arată că fix asta și-ar dori peste 47% dintre antreprenorii români.
Dr. Valeriu Gheorghiță: Câți români trebuie vaccinați pentru a opri epidemia de coronavirus. Cât durează campania de vaccinare60-70% din populația adultă a țării, însemnând aproape 11 milioane de români, ar trebui să primească vaccinul anti-COVID pentru a pune capăt epidemiei de coronavirus, a declarat duminică la Digi24 dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID. El a anunțat și demararea unei campanii de comunicare la nivel național, astfel încât populația să primească informații complete despre vaccin.
„În momentul în care vom asigura vaccinarea a 60-70% din populația adultă, ceea ce înseamnă aproape 11 milioane de persoane”, epidemia va fi pusă sub control, a declarat dr. Gheorghiță, întrebat câți români trebuie vaccinați pentru a opri epidemia de coronavirus.
Când se va atinge acest prag, nivelul de infectare va scădea foarte mult și se vor mai înregistra cel mult cazuri sporadice, lucru care va ridica presiunea de pe sistemul medical, a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.
Pentru a ajunge la acest nivel de vaccinare este nevoie de circa șase luni de la prima doză de vaccin administrată, a adăugat medicul, punând totuși o condiție:
„ca oamenii sa se prezinte la centrele de vaccinare”.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)