Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante subiecte ale dimineţii.
Acordul comercial dintre UE și Marea Britanie a devenit legeAcordul care reglementează relațiile comerciale post-Brexit dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană a devenit lege în Regatul Unit, la capătul unui proces parlamentar maraton, care a durat 14 ore, și care s-a încheiat cu consimțământul regal.
După ce, în cursul dimineții de miercuri, acordul a fost parafat la Bruxelles de președinta Comisiei Europene și de președintele Consiliului European, textul a fost trimis la Londra, cu avionul, și a fost rândul premierului Boris Johnson să-și pună semnătura pe document. Ulterior, Parlamentul de la Londra a dezbătut și votat textul în ambele Camere, punând astfel capăt unui efort de negociere care a durat patru ani și jumătate.
Nicușor Dan: Puține lucruri se pot face pe loc în privința poluării din BucureştiPrimarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că este la fel de revoltat ca majoritatea bucureștenilor de calitatea aerului din București, dar pe de altă parte, recunoaște că această problemă nu poate fi rezolvată într-un termen scurt.
„Din păcate, sunt puține lucruri care se pot face pe loc în privința poluării din București. Această calitate a aerului vine din inactivitatea de 10-15 ani a Primăriei Capitalei pe tot ce înseamnă segment de mediu. Eu pot să vă spun că într-un orizont de timp mediu, să zicem 2022, o să avem niște îmbunătățiri, pentru că o să putem să realizăm în acest timp un adevărat sistem de management al traficului, pentru că o să avanseze lucrările la Centura de Nord și la autostrada de Centură de Sud și în felul acesta o să mai scoatem din traficul de tranzit”, a declarat Nicușor Dan, miercuri seara, la Digi24.
„Pot să vă garantez că nu o să mai fie toaletările brutale care distrug copacii, asta e ceva care putem să facem foarte repede”, a adăugat el.
Cum a evoluat pandemia de coronavirus în 12 lunie împlineşte un an de când lumea afla despre o boală nouă, apărută în China, o boală a cărei cauză specialiştii nu o ştiau, dar care s-a dovedit a fi provocarea omenirii în 2020. În urmă cu exact un an, la 31 decembrie 2019, China recunoștea oficial existența unei noi boli, provocate de un coronavirus.
Primele cazuri fuseseră raportate încă de la sfârșitul lunii noiembrie, iar locul de pornire a maladiei care s-a transformat în pandemie este considerat a fi piața de pește din orașul Wuhan.
De la apariția sa și până acum, SARS-CoV-2 a infectat 83 de milioane de oameni, în întreaga lume, și a provocat moartea a peste 1,8 milioane. În România sunt 627.941 de infectări și 15.596 de persoane decedate din cauza COVID-19.
Anul 2020 a fost marcat de COVID-19, dar nici 2021 nu se anunță diferit.
Comentarii articol (0)