Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
FMI: Europa nu ar trebui să se confrunte cu o spirală inflaţionistă. Creşterea preţurilor la energie se va atenuaEuropa nu ar urma să se confrunte cu o spirală inflaţionistă deoarece se estimează că avansul preţurilor energiei se va atenua anul viitor, iar piaţa forţei de muncă se confruntă cu dificultăţi, a declarat miercuri şeful Departamentului european al FMI, Alfred Kammer.
„Nu ne aşteptăm în acest stadiu la o spirală inflaţionistă în Europa. Inflaţia ridicată pe care o vedem acum este într-adevăr determinată de o creştere a preţurilor energiei, care ar urma să se atenueze în timpul anului viitor”, a spus Kammer.
Acesta a explicat că raportul inadecvat între cerere şi ofertă în domeniul energiei a fost provocat parţial de reluarea activităţii economice şi de alţi factori, cum ar fi vremea, relatează Reuters, citată de Agerpres.
Până acum creşterea preţurilor de consum în zona euro nu s-a regăsit într-o a doua rundă de creştere a salariilor, parţial din cauza problemelor de pe piaţa forţei de muncă, orele lucrate fiind cu 3% sub nivelul de dinaintea pandemiei.
Studiu. Oamenii nevaccinați riscă să se reinfecteze cu COVID-19 o dată la 16 luniPe măsură ce cazurile de COVID-19 se înmulțesc în valul patru al pandemiei, tot mai mulți oameni raportează că s-au infectat cu SARS-CoV-2 pentru a doua sau chiar a treia oară, relatează The Guardian.
Un nou studiu făcut în Marea Britanie sugerează că persoanele nevaccinate riscă să fie reinfectate cu COVID-19 o dată la 16 luni, în medie.
Mai mulți oameni de știință au avertizat că reinfectările ar putea pune mai multă presiune pe sistemul de sănătate și au cerut extinderea programului de vaccinare la toți elevii, inclusiv două doze pentru adolescenți.
„Dacă ai o prevalență mare și o expunere frecventă la virus, așa cum se întâmplă în școli, vei vedea din ce în ce mai mulți oameni care se reinfectează, în ciuda vaccinării adulților”, a spus Stephen Griffin, profesor asociat de virologie la Universitatea din Leeds.
În urmă cu un an se credea că, deși s-ar putea produce reinfectări, acestea erau relativ neobișnuite, fiind înregistrate puține cazuri.
Maraton de vaccinare în București. Începe vineri dimineață și ține până luniUn maraton de vaccinare va fi organizat în Capitală în perioada 22-25 octombrie. Începe vineri dimineață la ora 8.00 și ține până luni dimineața.
Maratonul se desfășoară în șase centre de vaccinare din București unde vor fi disponibile toate tipurile de vaccin aprobate.
Cele șase centre vor fi deschis non-stop în acest weekend. Acestea sunt la: Romexpo, Circul metropolitan, Biblioteca Națională, Palatul Copiilor, Liberty Mall și Clubul seniorilor Mihai Eminescu.
Evenimentul este organizat de CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii.
La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, conform instrucțiunilor CNCAV.
Comentarii articol (0)