Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Vor urma scumpiri în lanț după dezastrul din agricultură? Fermier: Am cultivat și grâu, și porumb, producția a fost zeroA fost un an dezastruos în agricultură, iar efectele se vor vedea la raft. Fermierii avertizează că vor urma scumpiri în lanț.
2020 a fost un an dezastruos pentru agricultură. Nu doar fermierii au suferit pagube, efectele se vor resimți în buzunarele tuturor. Producția puțină, din cauza secetei sau a grindinei, a dus la scumpirea cerealelor, ceea ce ar putea genera majorări de prețuri în lanț până la pâinea de pe raft.
Fermierii spun că, la unele produse, creșterile de preț s-au produs deja.
Un fermier din Iași a povestit la Digi24 cât de dramatic a fost pentru el anul 2020 – a cultivat și grâu, și porumb, dar producția la final de an a fost zero.
De ce unii membri ai familiei fac COVID și alții nu, deși stau în aceeași casă? Explicația medicului Beatrice MahlerExistă cazuri de familii cu patru-cinci membri, în care doi-trei se infectează cu SARS-CoV-2, dar deși locuiesc sub același acoperiș și împart același spațiu, ceilalți membri nu se infectează. Se infectează, de pildă, soția și copiii, dar nu se infectează soțul. Sau invers. Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, Beatrice Mahler, confirmă că există asemenea cazuri. Întrebată cum se explică o astfel de situație, dr. Beatrice Mahler a subliniat că pot fi două situații diferite.
„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii și atunci, cel puțin conform definiției de caz, ele nu sunt testate și practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat. Dar există și posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor. Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicității, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a arătat dr. Beatrice Mahler într-o intervenție la Digi24.
Șeful companiei germane BioNTech avertizează că ar putea exista întârzieri în aprovizionarea cu vaccin
Compania farmaceutică germană BioNTech caută soluţii împreună cu partenerul ei american Pfizer pentru sporirea producţiei vaccinului lor împotriva COVID-19, dar avertizează că ar putea exista sincope în aprovizionare până când vor fi autorizate şi alte vaccinuri.
Întârzierile în distribuţia vaccinului au provocat consternare în Germania, unde mai multe regiuni au fost nevoite să suspende vaccinarea la câteva zile după lansare.
Vaccinul Pfizer-BioNTech este deocamdată singurul vaccin împotriva COVID-19 autorizat în Uniunea Europeană, dar autorizarea sa relativ târzie de către agenţia specializată a UE şi cantitatea de vaccin comandată de Comisia Europeană - care şi-a asumat încheierea contractelor cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre - conduc la un ritm lent de aprovizionare.
Comentarii articol (0)