Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Numărul românilor care economisesc bani a scăzut în timpul pandemiei, dar nivelul economiilor a crescut. StudiuNumărul românilor care reușesc să economisească bani a scăzut în timpul pandemiei, față de perioada de dinainte, arată datele unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), comandat de Asociaţia Română a Băncilor. Cu toate acestea, nivelul economiilor a crescut.
Aproximativ patru români din zece reuşesc să facă economii (39%) în perioada pandemiei, relevă studiul IRES. Proporția celor care ajung să pună bani deoparte a scăzut față de perioada de dinaintea pandemiei, când, într-o lună obişnuită, peste două treimi dintre respondenţi (68%) reuşeau să facă acest lucru, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Română a Băncilor.
Bărbații și persoanele care locuiesc în mediul urban reușesc în mai mare măsură să economisească în timpul pandemiei.
„Dacă ar dispune de o sumă mare de bani şi ar dori să economisească, 28% dintre români i-ar investi în educaţia proprie sau a membrilor familiei, 23% dintre respondenţi ar depune banii la bancă, 16% ar avea iniţiative antreprenoriale şi 10% ar cumpăra valută, restul fiind utilizaţi în diverse scopuri. Doar 9% dintre respondenţi ar ţine banii la saltea”, arată studiul.
Pandemia de coronavirus a șters două decenii de creștere a traficului aerian de pasageriPeste două decenii de creștere a traficului aerian de pasageri au fost șterse în 2020, din cauza restricțiilor de călătorie impuse de pandemia de cooronavirus, arată un raport consultat de CNBC și citat de Mediafax.
„Pandemia și consecințele sale au distrus 21 de ani de creștere globală a traficului de pasageri în câteva luni, reducând traficul în acest an la niveluri observate ultima dată în 1999", a arată Cirium, companie de date și analize de călătorie, în raportul său.
„În comparație cu anul trecut, se estimează că traficul de pasageri a scăzut cu 67% în 2020”, a arătat firma într-un comunicat de presă.
Traficul aerian a fost puternic afectat de pandemia de coronavirus, întrucât țările și-au închis granițele în încercarea de a stopa răspândirea bolii.
Conform datelor Cirium, companiile aeriene au operat 16,8 milioane de zboruri de la 1 ianuarie până la 20 decembrie 2020, față de 33,2 milioane în aceeași perioadă din 2019.
Bitcoin a atins valoarea de 34.000 de dolari, apoi a urmat o scădere ușoarăMoneda electronică Bitcoin a câștigat în acest an aproape 5.000 de dolari, depășind duminică peste 34.000 de dolari. Până la ora 17:00 GMT valoarea a scăzut până la aproximativ 33.000 de dolari, potrivit site-ului Coindesk.
Creșterea a fost determinată de interesul marilor investitori care caută profituri rapide și vine după ce Bitcoin a crescut cu 300% anul trecut, iar prețul multor alte valute digitale a crescut brusc.
Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă, a câștigat 465% în 2020, transmite Mediafax.
Unii analiști consideră că valoarea Bitcoin ar putea crește și mai mult pe măsură ce dolarul american scade.
Bitcoin este tranzacționat la fel ca monedele reale, cum ar fi dolarul american și lira sterlină. Recent, a căpătat un impuls suplimentar ca formă de plată online, după ce PayPal a adoptat moneda digitală.
Dar criptomoneda s-a dovedit a fi, de asemenea, o investiție volatilă.
Prețul în creștere a iscat îngrijorări cu privire la faptul că bitcoin ar putea înregistra o corecție dramatică, așa cum sa întâmplat în urmă cu trei ani, când valoarea s-a prăbușit.
Comentarii articol (0)