Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Pandemia a schimbat clasamentul oraşelor în care se trăiește cel mai bine în lumePandemia a schimbat clasamentul oraşelor de pe glob în care se trăiește cel mai bine, metropolele europene fiind în cădere iar Australia, Japonia şi Noua Zeelandă se află în frunte datorită măsurilor impuse împotriva Covid-19, arată un studiu recent. Potrivit topului anual realizat de The Economist, Auckland (Noua Zeelandă) se situează pe primul loc.
În vârful clasamentului anual privind cele mai bune oraşe pentru locuit, se află și Osaka (Japonia), Adelaide (Australia), Tokyo (Japonia) şi Wellington (Noua Zeelandă).
"Auckland a urcat în topul clasamentului datorită abordării sale reuşite de a contracara pandemia de COVID-19, care a permis societăţii să rămână deschisă şi oraşului să aibă performanţe mai bune în ceea ce priveşte educaţia, cultura şi mediul", conform unui comunicat de presă ce însoţeşte studiul, relatează EFE, citat de Agerpres.
În schimb,oraşele europene au avut rezultate deosebit de slabe în ediţia din acest an. Viena (Austria), considerată anterior cel mai agreabil oraş între 2018 şi 2020, a coborât pe locul 12, în timp ce Hamburg (Germania), a scăzut cu 34 de locuri, ajungând pe locul 47.
Ministrul Transporturilor: Trenul care face legătura între aeroportul Henri Coandă și Gara de Nord transportă 600 de călători pe ziTrenul care face legătura între aeroportul Henri Coandă și Gara de Nord a ajuns la un trafic zilnic de 600 de călători, raportat la 10.000 de pasageri care tranzitează aeroportul, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la Digi24. El spune că traficul a crescut de la 200 de călători în urmă cu o lună și că trenul reprezintă cea mai bună soluție pentru această rută.
Ministrul a arătat că oamenii au avut o reticență în a folosi trenul, din cauza pandemiei, preferând să meargă cu mașina la aeroport. Totuși, susține Cătălin Drulă, oferta trenului, care face 20 de minute de la aeroport la gară și costă 4 lei, este "imbatabilă".
Potrivit ministrului, acum trenurile transportă zilnic 600 de pasageri între aeroport și gară, ceea ce reprezintă 6% din totalul traficului de călători din aeroport, care este de circa 10.000 de oameni pe zi.
Totuși, aceste cifre sunt în creștere față de o lună în urmă, când trenurile transportau doar 200 de oameni pe zi.
El Salvador a devenit prima țară din lume care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de platăEl Salvador a aprobat o lege prin care Bitcoin a devenit mijloc legal de plată, alături de dolarul american, moneda oficială a statului sud-american, informează The Independent. El Salvador este prima țară din lume care acordă acest statut criptomonedei Bitcoin.
Legea Bitcoin a fost aprobată de o "supermajoritate" în Congresul țării sud-americane, adunând 62 de voturi din 84 posibile.
Se estimează că aproximativ 70% din cetățenii statului El Salvador nu au acces nici măcar la servicii financiare obișnuite, precum conturi bancare.
Clasificarea Bitcoin drept mijloc de plată înseamnă că această criptomonedă va fi scutită de impozitul pe câștiguri în El Salvador, iar președintele Nayib Bukele speră că această facilitate îi va atrage pe susținătorii criptomonedei în țară.
Criptomoneda ar urma să fie folosită în paralel cu moneda oficială a țării, dolarul american.
Comentarii articol (1)