Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Fondurile de pensii facultative au crescut cu peste 15% în ultimul anFondurile de pensii facultative aveau active în valoare de peste 2,8 miliarde de lei, la 27 noiembrie 2020, în creştere cu 15,26% comparativ cu nivelul înregistrat la 30 noiembrie 2019, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 1,825 miliarde de lei, respectiv 64,10%, potrivit Agerpres.
Pe locul doi se aflau acţiunile, cu 712,819 milioane de lei (25,03%). Titlurile de participare ale organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare (OPCVM) se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 93,556 milioane de lei, respectiv 3,29% din totalul activelor.
Potrivit datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul III era de 2,847 miliarde de lei, în noiembrie 2020, iar valoarea activului net era de 2,843 miliarde de lei.
Fondurile de pensii facultative aveau 524.903 de participanţi în noiembrie 2020.
Pentru prima dată, valoarea totală a criptomonedelor a trecut de 1.000 de miliarde de dolariValoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a crescut, joi, pentru prima dată, peste pragul de 1.000 de miliarde de dolari, în condiţiile în care cotaţia Bitcoin a atins un nou record, arată datele publicate de firmele care urmăresc evoluţia criptomonedelor CoinMarketCap şi CoinGecko, informează Reuters.
La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash.
Joi, cotaţia Bitcoin a urcat până la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce înseamnă o creştere de peste 900% comparativ cu valoare de 3.859 de dolari înregistrată în luna martie a anului trecut, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Această majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflaţia şi devalorizarea dolarului american.
Cererea de produse fabricate în China a crescut atât de mult încât nu există suficiente containere pentru livrareCererea globală pentru produsele chineze a fost atât de puternică în ultima perioadă, încât a creat o criză de containere maritime şi a împins în sus costurile cu shipping-ul, ceea ce ar putea limita exporturile Chinei în lunile următoare, transmite Bloomberg.
Începând din luna iulie a anului trecut, exporturile din China au fost în creştere, stimulate de achiziţiile de produse care au legătură cu pandemia, precum măşti şi echipamente pentru munca de acasă, inclusiv computere. În schimb, importurile Chinei nu au înregistrat o creştere similară, ceea ce a avut drept rezultat o lipsă de containere maritime care să ajungă în China pentru a fi umplute şi trimise din nou spre pieţele externe, informează Agerpres.
Această situaţie a dus la creşterea costurilor cu shipping-ul şi la majorarea preţurilor pentru produsele chineze pe pieţele externe, ceea ce ar putea afecta cererea la export, susţine Serena Zhou, analist la Mizuho Financial Group Inc. în Hong Kong.
Comentarii articol (0)