ACCES GRATUIT
Revista presei
Strategia Comisiei Europene pentru redresare în urma crizei COVID. A fost pregătită o finanțare de 800 mld. euro pentru statele membre
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Strategia Comisiei Europene pentru redresare în urma crizei COVID. A fost pregătită o finanțare de 800 mld. euro pentru statele membreComisia Europeană va utiliza o strategie de finanțare diversificată pentru a mobiliza până la aproximativ 800 mld. euro până în 2026. Comisia a luat măsuri pentru a se asigura că împrumuturile din cadrul NextGenerationEU vor fi finanțate în cele mai avantajoase condițiții pentru statele membre.
Datorită acestei abordări, care va respecta bunele practici ale emitenților suverani, Comisia va fi în măsură să mărească volumele necesare. Acest lucru va atrage, de asemenea, investitori în Europa și va consolida rolul internațional al monedei euro.
Johannes Hahn, comisarul pentru buget și administrație, a declarat:
„NextGenerationEU va produce o schimbare radicală pe piețele europene de capital. Astăzi, dezvelim motorul care va pompa combustibilul menit să alimenteze instrumentul NextGenerationEU. Strategia de finanțare ne va permite să contractăm împrumuturile aferente instrumentului NextGenerationEU, astfel încât să dispunem de toate instrumentele necesare pentru a demara redresarea socială și economică și pentru a promova creșterea verde, digitală și rezilientă. Mesajul este clar: de îndată ce Comisia va fi autorizată din punct de vedere juridic să contracteze împrumuturi, vom da startul!”NextGenerationEU – principalul instrument de răspuns al UE la pandemia de COVID-19 – va fi finanțat prin împrumuturi de pe piețele de capital. Până la sfârșitul anului 2026, comisia va mobiliza până la 800 de miliarde de euro.
Raport: UE trebuie să accelereze instalarea staţiilor de încărcare a automobilelor electriceUniunea Europeană este încă departe de a atinge ţinta din Pactul verde de un milion de puncte de încărcare a automobilelor electrice până în 2025 şi nu dispune de o foaie de parcurs strategică globală pentru electromobilitate, arată un raport publicat marţi de Curtea de Conturi Europeană (ECA), scrie Agerpres.
În acest document, ECA a analizat modul în care Comisia Europeană sprijină statele membre în extinderea infrastructurii de încărcare precum şi modul în care gestionează finanţarea europeană.
În pofida succeselor înregistrate, cum ar fi promovarea unui standard comun al UE privind prizele de alimentare pentru încărcarea vehiculelor electrice şi îmbunătăţirea accesului la diferite reţele de încărcare, continuă să existe obstacole care afectează circulaţia vehiculelor electrice pe teritoriul UE. Curtea a constatat că disponibilitatea staţiilor de încărcare publice variază considerabil de la o ţară la alta, că sistemele de plată nu sunt armonizate şi că lipsesc informaţii în timp real pentru utilizatori.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)