Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Noul certificat digital poate provoca haos, avertizează reprezentanții companiilor aeriene și aeroporturilor din UENoul certificat digital poate genera haos. Este avertismentul marilor companii aeriene și aeroporturilor din Europa, care spun că vor apărea cozi de ore în cazul în care țările nu coordonează mai bine lansarea certificatului digital COVID-19 și nu asigură procesarea pasagerilor înainte de a ajunge la aeroport.
Sistemul Uniunii Europene de certificate digitale de călătorie COVID-19 urmează să intre în vigoare joi, dar grupul ACI al aeroporturilor și organismele reprezentative ale companiilor aeriene A4E, IATA și ERA au avertizat, într-o scrisoare către liderii UE, despre un
„amestecul îngrijorător de abordări” de pe continent, scrie Mediafax.
"Pe măsură ce traficul de pasageri crește în următoarele săptămâni, riscul de haos pe aeroporturile europene este real", au spus grupurile în scrisoarea comună trimisă luni și văzută de Reuters.
Certificatele digitale sunt concepute pentru a arăta, prin intermediul codurilor QR, dacă pasagerii sunt complet vaccinați, au imunitate datorită recuperării recente de la COVID-19 sau au avut un test negativ. Acestea sunt concepute pentru a fi utilizate pentru călătorii în întreaga UE începând cu 1 iulie, dar ar necesita verificări suplimentare și echipamentul potrivit pentru a citi codurile.
Valul de caniculă a dus la cel mai mare consum de energie într-o zi de vară din ultimii 20 de aniConsumul mediu de energie a fost, vineri, de 7.298 MW, cel mai mare dintr-o zi de vară de la începutul anilor 2000, informează Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica.
"În contextul valului de caniculă care a afectat întreaga ţară la sfârşitul săptămânii trecute, vineri, 25 iunie 2021, la nivelul Sistemului Electroenergetic Naţional s-a înregistrat cel mai mare consum de energie electrică din sezonul verii, de la începutul anilor 2000. Valoarea instantanee maximă atinsă a fost de 8.434 MW, la ora 12:48, valoarea medie orară a fost de 8.349 MW, în intervalul 13-14, iar consumul mediu al zilei a fost de 7.298 MW", arată un comunicat de presă.
Precedentul record a fost atins în vara anului 2019, în data de 2 iulie, când s-a înregistrat o medie orară de 8.335 MW, în intervalul 13-14, respectiv o medie a consumului din întreaga zi de 7.287 MW.
"Reţeaua Electrică de Transport gestionată de CNTEE Transelectrica SA este operată la parametri optimi pentru asigurarea continuităţii în alimentare cu energie electrică, în condiţii meteorologice de căldură extremă", subliniază reprezentanţii companiei.
Securitatea alimentară, subiectul central abordat de miniștrii de Externe din G20 la prima întâlnire „în persoană” după aproape doi aniMiniștrii de Externe din grupul celor mai puternice 20 de economii ale lumii s-au întâlnit marți față în față pentru prima dată în doi ani. Italia, țara care deține președinția G20 în 2021, urmărește să găsească soluții multilaterale pentru o serie de crize globale precum sunt pandemia COVID-19, schimbările climatice şi ajutorul umanitar pentru Africa, transmite Reuters.
Întâlnirea de o zi din orașul Matera, situat în sudul Italiei, include dezbateri despre cum să fie îmbunătățită cooperarea între statele membre G20 în privința sănătății globale, situația de urgență climatică și comerțul internațional.
„Pandemia a evidențiat necesitatea unui răspuns internațional la situații de urgență care depășesc granițele naționale", a declarat ministrului italian de extern, Luigi Di Maio.
De asemenea, oficialul italian a declarat că o atenție deosebită va fi acordată Africii, cu accent pe dezvoltarea durabilă.
Comentarii articol (0)