ACCES GRATUIT
Revista presei
CNCAV: De ce crește procentul persoanelor infectate în rândul celor vaccinați complet. Studiu pe baza datelor din Marea Britanie
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
CNCAV: De ce crește procentul persoanelor infectate în rândul celor vaccinați complet. Studiu pe baza datelor din Marea BritanieCreșterea procentului de infectare în rândul persoanelor deja vaccinate este normală, susține Comitetul Național de Vaccinare (CNCAV), citând datele unui studiu al Serviciului de Sănătate Publică din Marea Britanie. Însă, dacă se compară procentul infectaților din rândul celor vaccinați cu procentul infectaților dintre cei nevaccinați, a doua categorie este mult mai numeroasă, pe măsură ce ratele de vaccinare cresc. Eficiența vaccinării împotriva spitalizării este de peste 90% chiar și în cazul infectării cu tulpina Delta, mai precizează CNCAV.
Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie a strâns date privind cazurile confirmate de infectare cu varianta Delta a noului coronavirus și spitalizările cauzate de această variantă, defalcate în funcție de situația vaccinării.
Pornind de la situația vaccinării, specialiștii arată că este normală creșterea proporției cazurilor de infectare în rândul persoanelor vaccinate.
"Pe măsură ce numărul persoanelor vaccinate crește, este firesc ca din totalul cazurilor confirmate, un procent semnificativ să fie din rândul acestei categorii. Raportat la populația expusă, procentul celor pozitivi din rândul populației vaccinate este semnificativ mai scăzut, comparativ cu cei nevaccinați", potrivit unui comunicat CNCAV.
Bărbaţii contribuie mai mult la poluare în comparaţie cu femeile (studiu)Cheltuielile bărbaţilor pentru achiziţia de bunuri cauzează cu 16% mai multe emisii care contribuie la încălzirea climatică în comparaţie cu cele ale femeilor, în pofida faptului că sumele alocate sunt similare, a constatat un studiu citat miercuri de The Guardian. Cea mai semnificativă diferenţă a fost observată în privinţa sumelor alocate de bărbaţi pentru combustibil.
Potrivit cercetătorilor, diferenţele de gen în ceea ce priveşte emisiile au fost puţin studiate şi ar trebui luate în calcul în cadrul acţiunilor pentru combaterea crizei climatice.
În cadrul analizei, au fost comparaţi bărbaţi şi femei singure din Suedia şi s-a constatat că alimentele şi concediile au contribuit la peste jumătate din cantitatea totală de emisii, în cazul ambelor sexe.
Oamenii de ştiinţă au notat că înlocuirea consumului de carne şi a produselor lactate cu alimente pe bază de plante şi utilizarea trenului în concedii în locul avionului sau a maşinii, reduc emisiile oamenilor cu 40%.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)