Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Eurostat: În iunie, România a fost pe locul doi în Europa ca avans al lucrărilor din construcţiiLucrările din construcţii au înregistrat un avans de 2,8% în zona euro şi de 3,5% în Uniunea Europeană, în iunie, comparativ cu perioada similară din 2020. Cele mai semnificative creşteri sunt înregistrate în Ungaria (27,7%), România (10,2%) şi Austria (10%), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Singurele scăderi anuale au fost în Spania (minus 10,6%), Germania (minus 1,6%) şi Belgia (minus 0,6%).
Comparativ cu luna precedentă, lucrările din construcţii au înregistrat în iunie o scădere de 1,7% în zona euro şi de 1,2% în Uniunea Europeană.
Cele mai semnificative creşteri lunare au fost în Slovenia (4,8%), Ungaria (3,6%) şi România (2%), iar cel mai semnificativ declin în Slovacia (minus 6,5%), Spania (minus 3,6%) şi Austria (minus 3,3%).
Recolta de grâu din acest an e de peste de 11 milioane de tone, cea mai mare producţie după aderarea României la UERomânia obţine în acest an o producţie de grâu de peste 11,33 milioane de tone, fiind cea mai mare recoltă de la aderarea ţării la Uniunea Europeană, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Până la data de 16 august 2020 a fost recoltată 98,54% din suprafaţa însămânţată cu grâu în 2020/2021, de circa 2,2 milioane hectare.
Anul trecut, România a obţinut doar 6,4 milioane de tone de grâu, recolta fiind diminuată cu peste 40% din cauza secetei. Cei mai buni ani din 2007 şi până în prezent, potrivit datelor transmise de MADR, sunt 2017, cu 10,03 milioane de tone de grâu, 2018 - 10,14 milioane de tone şi 2019 - 10,29 milioane de tone.
„Rating-ul excepţional pentru recolta agricolă din anul 2021 acordat României de către GEOGLAM (Group on Earth Observations Global Agricultural Monitoring Initiative) este confirmat de rezultatele obţinute de către fermierii români. Până la această dată, culturile vedetă ale anului 2021 care plasează fermierii din România pe poziţia de leader sunt: grâul, orzul şi rapiţa. Conform datelor operative din data de 16 august 2021, producţia totală de grâu recoltată este de 11,33 milioane de tone, fiind cea mai mare producţie înregistrată de la data aderării României la Uniunea Europeană”, transmite MADR într-un comunicat.
Românii se împrumută sau amână cheltuielile pentru a trăi de la o lună la alta. 40% dintre familii nu și-au plătit la timp facturileUna din patru familii din România declară că nu se descurcă cu banii. Fie se împrumută, fie amână unele cheltuieli. 40% dintre gospodării au avut anul trecut întârzieri la plata facturilor lunare pentru casă.
Aproape un sfert dintre familiile din România a câștigat anul trecut mai puțini bani decât ar fi avut nevoie, potrivit unui raport al Institutului Național de Statistică. Ca să poată face față cheltuielilor, 10% dintre familii au fost nevoite să se împrumute.
Elena este într-o astfel de situație. A fost evacuată din locuință în urmă cu 6 ani, iar de atunci stă în chirie. Ca să poată trăi de pe o zi pe alta a acumulat datorii, care acum trebuie plătite, deși este șomeră. Spune că își caută de două luni un loc de muncă, dar fără succes.
De concediu nici nu se mai pune problema:
"N-am mai fost din 1994 la mare".
Nici cei care spun că le ajung banii nu-și permit prea multe. Nici măcar un sfert dintre cetățeni nu au avut posibilitatea să își programeze o săptămână de concediu anul trecut.
Comentarii articol (0)