ACCES GRATUIT
Revista presei
Hotelierii români angajează tot mai mulţi muncitori străini, din cauza lipsei de interes a angajaţilor români
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Hotelierii români angajează tot mai mulţi muncitori străini, din cauza lipsei de interes a angajaţilor româniHotelierii din România se bazează tot mai mult pe muncitori din afara Uniunii Europene (UE), pentru că nu au multe alternative de angajare pe piaţa internă a muncii, a declarat pentru Agerpres preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile.
„Ne bazăm tot mai mult pe muncitorii străini, pentru că nu avem alternativă internă. Trebuie să amintesc că industria face eforturi de a mări veniturile: aproape fiecare proprietar a mărit sau măreşte nivelul de salarii, evident în măsura în care îi permite activitatea, dar cu eforturi mari şi sperăm să devenim din ce în ce mai atractivi pentru alte sectoare, inclusiv pentru români care astăzi lucrează în diaspora şi care s-ar putea întoarce. Eu am exemple de angajaţi din străinătate pe care i-am adus şi care vin să lucreze în România, şi cred că acest lucru se poate extinde”, a afirmat Ile.
Una dintre măsurile urmărite de către hotelieri pentru acoperirea deficitului de forţă de muncă este creşterea numărului de muncitori extra-comunitari acceptaţi la muncă în România.
„Şi hotelurile, ca şi restaurantele, au aceeaşi problemă a lipsei forţei de muncă”, a spus Ile.
Degeaba recoltăm mult. Motivele pentru care fermierii români exportă cerealele ieftinDegeaba recoltăm mult, dacă n-avem unde să transformăm floarea soarelui în ulei. Foarte mulți agricultori se plâng de această situație. Ei spun că România trimite cereale ieftine în Vest și apoi aduce produse scumpe gata ambalate. Un cerc vicios care ne costă.
România înregistrează în acest an un record la producţia de floarea-soarelui, cu o creştere de aproximativ 1,22 de milioane de tone faţă de 2020. Lipsa unităţilor de procesare la nivel naţional are ca efect vânzarea materiei prime către ţări din Uniunea Europeană şi nu numai.
Cezar Gheorghe, expert cereale:
România generează circa 34% din producția de floarea-soareleui a UE de pe o suprafață de 26% din cât s-a însămânțat în UE. Din 3,3 milioane de tone, noi avem un consum estimat anual de 1,2-1,3 milioane tone de semințe de floarea soarelui, restul pleacă ca materie primă în Franța, Spania, Amsterdam.
Europa riscă să intre în iarnă fără depozite de gaze suficienteRezervele de gaze naturale ale Uniunii Europene se află sub nivelurile normale, iar dacă nu se vor umple până în luna octombrie, cele 27 de țări ale blocului comunitar s-ar putea confrunta cu prețuri asemănătoare iernii trecute, avertizează analiștii consultați de Politico Europe.
„Intrând în următoarea iarnă cu mai puține gaze naturale stocate, Europa merge pe frânghie și nu ar fi deloc nevoie de o rafală uriașă de vânt care să provoace o cădere”, a declarat Jack Sharples, cercetător în cadrul Institutului Oxford pentru studii energetice.
UE are capacitatea de a stoca peste 117 miliarde de metri cubi de gaze naturale, ceea ce reprezintă aproximativ o cincime din consumul său anual, potrivit Gas Infrastructure Europe.
Aceste rezerve erau pline în urmă un an, ceea ce a permis țărilor blocului european să reziste în mod confortabil unei ierni neobișnuit de lungi, care a făcut ca prețurile globale ale gazului să crească în ianuarie 2021.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)