Activează serviciul premium pentru acces nelimitat!
avocatnet.ro premium te informează zilnic, în timp real, pe email sau direct în platformă, ori de câte ori se modifică legi importante pentru tine și afacerea ta.
Un document cu îndrumări practice legate de folosirea aplicației MySMIS, prin care firmele pot cere fonduri europene autorităților, a fost pus la dispoziție miercuri de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
„MIPE lansează ghidul de îndrumări practice «MySMIS pe înțelesul tuturor», un instrument care să vină în sprijinul eficienței în utilizarea aplicației și, totodată, să prevină erori în operarea sistemului. Acesta are rolul de a oferi informații și îndrumări practice, astfel încât proiectele implementate să poată fi susținute din punct de vedere informatic, cu un efort minim”, scrie într-un comunicat apărut miercuri.
Îndrumarul întocmit de MIPE, care poate fi descărcat de aici (format PDF), conține tot felul de sfaturi practice pentru firme legate de validarea contului în aplicație, documentele ce pot fi încărcate în sistem sau evitarea perioadelor finale de trimitere a proiectelor. De asemenea, se găsesc indicații pentru situațiile în care firmele au probleme la folosirea aplicației, inclusiv o secțiune cu cele mai întâlnite dileme și soluțiile pentru rezolvarea lor.
„Ne-am îndreptat atenția asupra beneficiarilor, am inventariat cele mai comune situații semnalate și am constatat că este nevoie de mai multe instrucțiuni practice pentru ei, care să-i ajute în folosirea mai rapidă a MySMIS, astfel încât eforturile echipelor de proiect să fie concentrate pe rezultate, nu pe probleme tehnice”, a declarat Cătălina Bădoiu, secretar de stat și coordonator al procesului de simplificare în cadrul MIPE.
Nu uita că aplicația MySMIS a fost modificată recent pentru a simplifica accesul firmelor.
Aplicația MySMIS este folosită de companii pentru a cere la MIPE finanțări nerambursabile din bani europeni. Concret, firmele o folosesc în cadrul programelor operaționale. De exemplu, în trecut s-au cerut bani pentru Programul Operațional Capital Uman, Programul Operațional Competitivitate sau Programul Operațional Asistență Tehnică, în cadrul perioadei 2014 - 2020. Din declarațiile oficialilor MIPE reiese că în minister se lucrează acum și la programele operaționale pentru următoarea perioadă, care începe cu 2021.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.