Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Von der Leyen, despre prețurile mai mari la energie: Avem de-a face cu un fenomen global. Costurile energiei regenerabile scad în timpPreședintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, luni, la București, în contexul creșterii prețurilor la energie, că acest fenomen este unul global. Ea a explicat că furnizarea de gaze naturale este una dintre principalele probleme. Totodată, Von der Leyen a spus că energia regenerabilă este o componentă a acestor costuri, iar prețurile pentru sursele regenerabile s-au stabilizat și vor continua să scadă odată cu trecerea timpului.
„Suntem în curs de a analiza în primul rând motivul acestor creșteri de prețuri. Avem de-a face cu un fenomen global. Nu e un fenomen care afectează doar Europa, pentru că prețurile la gaze naturale cresc peste tot.De ce? Există mai mult componente. În primul rând, în timpul pandemiei și în timpul stării de urgență bineînțeles economia nu prea a crescut iar cererea a scăzut drastic.Acum vedem o creștere enormă în cererea de gaze naturale, în special în Asia. Asia reia pasul rapid și duce la creșterea prețurilor.Prețurile la energie nu includ doar prețul la gaze naturale, ci și energia din surse regenerabile. Aici avem o veste bună. Prețurile sunt stabile și în timp au scăzut. Investițiile în surse regenerabile de energie sunt calea de urmat. Ne ajută să fim independenți când vine vorba de importurile de gaze naturale și petrol și ne oferă o energie regenerabilă iar costurile scad în timp.Săptămâna viitoare, la reuniunea informală a Consiliului UE din Slovenia vom discuta acest subiect iar Comisia va veni cu propuneri ce se poate realiza pe plan european: ce putem face cu gospodăriile vulnerabile cu venituri mici sau cu firmele mici, cum putem să le ajutăm să facă față presiunii acestor prețuri la energie”, a declarat șefa Comisiei Europene.
Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19Pfizer a anunțat, luni, că a început testarea pentru medicamentul antiviral pentru prevenirea Covid-19 în cei deja expuși la coronavirus, relatează Reuters.
Medicamentul, denumit PF-07231332, se administrează oral și va fi testat pe până la 2.660 de adulți sănătoși cu vârste de peste 18 ani care trăiesc în aceeași locuință cu o persoană infectată cu coronavirus care a dezvoltat simptomele Covid-19.
În cadrul testului, vor fi administrate medicamentul și o doză scăzută de ritonavir, un medicament mai vechi, folosit în trecut combinații de tratament pentru infecția cu HIV.
Deficitul României în comerţul cu produse agroalimentare se adânceşte: 1,27 miliarde de euro în primul semestruDeficitul României în comerţul cu produse agroalimentare a crescut cu peste 31% în primul semestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020, depăşind 1,27 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
În primele şase luni din 2020, deficitul înregistrat în comerţul cu produsele agroalimentare a fost de 971,88 milioane de euro.
Potrivit datelor statistice, România a exportat, în perioada ianuarie - iunie 2021, produse agroalimentare în valoare de 3,63 miliarde de euro, în creştere faţă de perioada similară din 2020, când încasările din exporturile în ţările intra şi extracomunitare au depăşit de 3,42 miliarde de euro.
Pe de altă parte, pentru importurile de produse agroalimentare s-au cheltuit în primele şase luni ale anului 2021 mai mult de 4,90 miliarde de euro, în timp ce, în perioada similară din 2020, sumele au fost mai mici, totalizând 4,39 miliarde de euro.
Comentarii articol (0)