Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
PE cere forțelor de ordine să limiteze folosirea inteligenței artificiale, pentru a nu se ajunge la supravegherea în masăFolosirea inteligenţei artificiale de către poliţie, cum ar fi de exemplu recunoaşterea facială, trebuie să aibă limite pentru a nu se ajunge la supravegherea în masă, consideră Parlamentul European (PE) într-o rezoluţie adoptată miercuri, transmite AFP, citată de Agerpres.
"Controale umane şi juridice sporite sunt necesare pentru a preveni discriminarea prin inteligenţa artificială, în special în cadrul serviciilor de ordine sau într-un context transfrontalier", notează legislativul european.
"Hotărârile finale trebuie luate mereu de o fiinţă umană şi persoanele supuse sistemelor alimentate de inteligenţa artificială trebuie să dispună de căi de recurs", adaugă eurodeputaţii în rezoluţia votată la Strasbourg.
Textul adoptat, care nu are forţă juridică, dar încearcă să inspire Comisia Europeană în iniţiativele legislative europene, a primit în rândul eurodeputaţilor 377 de voturi pentru, 248 împotrivă şi 62 de abţineri.
Mai mult de jumătate din bucureștenii de peste 12 ani s-au vaccinat. Ce județe urmează în topul vaccinăriiMai mult de jumătate din populaţia de peste 12 ani din Bucureşti este vaccinată, a anunțat miercuri preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă. Capitala este pe primul loc în topul vaccinării, urmată de județele Cluj și Sibiu.
„Acoperirea vaccinală la nivelul Municipiului Bucureşti şi judeţelor. În Bucureşti în momentul de faţă acoperirea vaccinală din populaţia eligibilă de peste 12 ani este de 52,77%, urmat de Cluj cu 47,85% şi Sibiu - 40,96%. Alte 17 judeţe care au rată de acoperire vaccinală între 30 şi 39,9% şi 22 de judeţe care au rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30%. Centre de vaccinare la acest moment sunt 655 cu 895 de fluxuri", a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Agerpres.
Din cauza cererii în creştere pentru vaccinare, 88 din cele 246 de centre de vaccinare care aveau activitatea suspendată temporar şi-au reluat activitatea, ceea ce înseamnă că 35,7% din centrele care au avut activitatea suspendată şi-au reluat programul de lucru, a mai menționat medicul militar.
„De asemenea, centrele care au avut programul de lucru redus - 70% dintre ele au revenit la programul normal de 12 ore. Centrele de vaccinare care au avut fluxurile reduse, adică numărul de cabinete reduse aproape 48% dintre ele au revenit la starea iniţială şi-au crescut capacitatea de vaccinare”, a completat preşedintele CNCAV.
El a afirmat că în cabinetele medicilor de familie au fost imunizate 449.915 de persoane, majoritatea în mediul rural.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (1)