Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Prețurile, pandemia și criza politică, greu de trecut. BNR anunță o perioadă dificilă: Inflația va crește mai mult decât s-a anticipatBNR avertizează că majorarea preţurilor la energie ar putea duce la restructurări sau falimente de firme. Scumpirea alimentelor, a energiei şi combustibililor vor avea un impact puternic asupra inflației. Trebuie luate în calcul și pandemia, dar și criza politică.
"Puseul inflaționist vine din prețurile la energie, ele au o pondere dominantă dacă vă uitați la indicele de 6,3 pe care l-am avut în septembrie.E clar că minuta are rolul de a sublinia riscul și incertitudinile. Nu tragem, nu subliniem acolo niște dezastre iminente, ci riscuri și incertitudini.Țin în principal de politici fiscal bugetare, pentru că avem o zonă de impredictibilitate cauzată de criza politică și de evoluția prețurilor, care ține de un context global și local.Haideți să ne uităm la următorul risc cum poate fi evaluat și depășit - criza pandemică. Acestea sunt situațiile în funcție de care trebuie reacționat", a declarat Dan Suciu, la Digi24.
Ce este „metaverse”, proiectul pentru care Facebook angajează 10.000 de oameni. Ar putea transforma total internetulConceptul „metaverse”, pentru dezvoltarea căruia Facebook a anunțat că angajează 10.000 de oameni, poate părea o versiune îmbunătățită a realității virtuale (VR), dar mulți oameni cred că acesta ar putea fi, de fapt, viitorul internetului, relatează BBC.
De fapt, realitatea virtuală, față de metaverse, ar putea fi comparabilă cu primele telefoane mobile din anii 1980, față de actualele telefoane inteligente.
În loc să folosim un computer sau un smartphone, în metaverse vom putea folosi o cască pentru a intra într-o lume virtuală care conectează tot felul de medii digitale.
Spre deosebire de realitatea virtuală din prezent, care este folosită în cea mai mare parte pentru jocuri, această lume virtuală ar putea fi utilizată practic pentru orice - muncă, joacă, concerte, excursii - sau doar pentru socializare.
Agenţia Europeană pentru Medicamente evaluează utilizarea vaccinului Pfizer la copiii de 5-11 aniAgenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că a început evaluarea utilizării vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer şi BioNTech la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, informează Reuters.
EMA a precizat că va revizui datele medicale legate de vaccin, cunoscut sub numele de Comirnaty, inclusiv rezultatele unui studiu clinic în curs care implică copii din această grupă de vârstă.
Deşi vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech nu este în prezent aprobat pentru această grupă de vârstă, el a primit autorizarea pentru adolescenţii de peste 12 ani atât în Statele Unite, cât şi în Uniunea Europeană.
Cele două companii au cerut la începutul lunii octombrie Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite să autorizeze acest ser pentru copiii din grupa 5-11 ani, iar un comitet consultativ din cadrul FDA se va reuni în luna noiembrie pentru a examina acele date medicale, potrivit Agerpres.
Comentarii articol (1)