ACCES GRATUIT
Revista presei
Români păcăliți cu mail-uri frauduloase. Numărul persoanelor înșelate de infractorii cibernetici este în creștere
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Români păcăliți cu mail-uri frauduloase. Numărul persoanelor înșelate de infractorii cibernetici este în creșterePandemia a făcut ca România să devină o țintă atractivă pentru infractorii cibernetici, care își schimbă de la lună la lună metodele de păcălire a internauților. În ultima perioadă tot mai mulți dintre noi am primit mesaje în care suntem anunțați de diverse bănci că urmează să ni se închidă conturile sau că avem un mesaj venit de la aplicațiile de banking. Urmând pașii din astfel de mesaje nu facem decât să ne expunem și să permitem unor infractori să ne folosească datele personale.
În condițiile în care corespondența cu autoritățile, fie ele publice sau private, nu se mai face față în față, iar administrarea conturilor se face mai mult în online, numărul românilor care cad pradă infractorilor cibernetici este în creștere. Una dintre metode constă în imitarea unor mail-uri oficiale pentru a păcăli utilizatorii să își dezvăluie datele personale, parolele sau conturile bancare.
UE va recunoaşte certificatele de vaccinare Covid eliberate de Moldova și de alte trei stateComisia Europeană a decis ca certificatele de vaccinare anti-COVID-19 eliberate în Republica Moldova să fie recunoscute în spaţiul comunitar, indică un comunicat al executivului UE. Conform aceleiaşi decizii, sunt recunoscute şi certificatele digitale emise de autoritățile din Georgia, Serbia și Noua Zeelandă.
"Aşa cum am fost alături de partenerii noştri în lupta împotriva pandemiei, continuăm să lucrăm împreună pentru a ne deschide în siguranţă. Aducem veşti bune înaintea reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic. Astăzi, salut faptul că Georgia, Republica Moldova, precum şi Serbia s-au alăturat sistemului nostru de certificat digital COVID şi aştept cu nerăbdare ca mai mulţi vecini ai noştri să se conecteze cât mai curând posibil", a declarat comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi.
Decizia Comisiei Europene va intra în vigoare începând cu 16 noiembrie. Conform aceleiaşi decizii sunt recunoscute şi certificatele COVID-19 emise de Noua Zeelandă.
Rata de vaccinare în mediul rural este de doar 22%. Cum arată situația în mediul urban și în marile orașeComitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a publicat luni situația vaccinării în România pe localități. Potrivit acestor date, rata de vaccinare în mediul rural este de doar 22.52%, în timp ce în mediul urban este de 38.30%, iar în marile orașe de 40.11%.
Comuna Dumbrăvița, din județul Timiș, are cea mai mare rată de vaccinare din țară, raportat la numărul total al populației, peste 60%, potrivit datelor publicate de reprezentanții RO Vaccinare pe pagina de Facebook.
Orașul cu cea mai mare rată de vaccinare este Otopeni (județul Ilfov) - 52,5%.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)