ACCES GRATUIT
Campania împotriva violenței domestice are loc în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie. Iată la ce număr de telefon pot suna victimele pentru ajutor
În contextul în care ieri a fost Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) organizează Campania celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeii, potrivit unor comunicate de presă publicate de către Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) și Secretariatul General al Guvernului (SGG). În acest sens, trecem în revistă la ce număr de telefon pot solicita ajutor victimele violenței domestice și cum ajută, concret, statul aceste persoane.
Articolul continuă mai jos
Mai exact potrivit
comunicatului MEAT și al
celui publicat de SGG,
ANES desfășoară, în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie, Campania celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeii. În acest sens, reamintește faptul că există, la nivel național, un număr unic, gratuit și disponibil non-stop, la care victimele violenței domestice, discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane.
Astfel,
0800-500-333 este
numărul la care persoanele aflate într-o situație de violență domestică, de discriminare pe criteriu de sex ori de trafic de persoane pot apela pentru a primi o mână de ajutor din partea ANES.
După cum menționează SGG,
asigurarea accesului neîngrădit la informare, consilierea psihologică și juridică de calitate și
alte servicii sociale care pot asigura, în mod gratuit,
sprijin adecvat și găzduire prin serviciile oferite de către autoritățile publice locale și ONG-uri sunt
principalele tipuri de sprijin pe care statul le oferă victimelor violenței domestice.
Astfel, SGG lansează un apel către toate autoritățile publice pentru a aloca mai multe resurse umane și financiare intervențiilor statului în cazurile de violență domestică.
Conform comunicatului de presă al SGG, restricțiile fără precedent, impuse la nivel național și global, generate de contextul pandemiei de coronavirus, au dus la o creștere semnificativă, în întreaga lume, a situațiilor de violență domestică împotriva categoriilor vulnerabile (copii, femei, persoane vârstnice sau persoane cu dizabilități), pe fondul izolării la domiciliu și al distanțării sociale.
Una din trei femei și fete se confruntă cu violență fizică sau sexuală, conform comunicatului de presă al MEAT, iar media zilnică a cazurilor de femei ucise de un membru al familiei ajungea, în 2020, la 137 de cazuri, conform datelor publicate, în luna noiembrie a anului trecut, de Comitetul European al Regiunilor.
Totodată, potrivit aceluiași comunicat al MEAT, una din zece femei din UE raportează că a fost supusă hărțuirii online, începând de la vârsta de 15 ani, iar 71 % din totalul victimelor traficului de ființe umane din întreaga lume este reprezentat de femei și fete.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)