Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Rafila: Cred că valul 5 al pandemiei va dura cel puţin două luni. Lunile de risc maxim sunt februarie şi martieMinistrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că valul 5 al pandemiei de COVID va dura, probabil, cel puţin două luni, iar februarie şi martie vor fi lunile de risc maxim.
„Eu cred că valul 5 al pandemiei va dura mai mult de o lună şi jumătate, probabil că va dura cel puţin două luni, văzând ce se întâmplă şi în alte ţări. Nu avem de unde să ştim cât timp va dura, dar vedem cam cum evoluează lucrurile. Cred că lunile de risc maxim sunt lunile februarie şi martie”, a spus Rafila, la Palatul Parlamentului.
Oficial BCE: Există riscul ca inflaţia să rămână la un nivel ridicat mai mult decât se estimaInflaţia în zona euro ar putea rămâne la un nivel ridicat mai mult decât se estima, a avertizat marţi Peter Kazimir, membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, alăturându-se oficialilor care şi-au exprimat îngrijorarea privind efectele presiunilor preţurilor, transmite Reuters, citat de Agerpres.
La şedinţa de politică monetară din 16 decembrie, Banca Centrală Europeană a decis să reducă şi mai mult stimulentele dar în acelaşi timp a promis un sprijin consistent pentru 2022, confirmând viziunea sa relaxată cu privire la inflaţie şi sugerând că orice ieşire după mai mulţi ani de politică monetară ultrarelaxată va fi una lentă.
BCE va înceta în luna martie 2022 să mai achiziţioneze active în cadrul programului de achiziţionare în regim de urgenţă în caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme - PEPP). În paralel, însă, BCE îşi va accelera achiziţiile de obligaţiuni în cadrul unui program mai vechi, denumit program de achiziţionare de active (asset purchase programme - APP), astfel că instituţia de la Frankfurt va continua să fie activă pe piaţă.
OMS avertizează Europa că va fi lovită de valul Omicron: „Putem vedea o altă furtună venind”Guvernele şi autorităţile din statele europene trebuie să se pregătească pentru o creştere semnificativă a cazurilor de COVID cu varianta Omicron, a atenţionat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
„Putem vedea o altă furtună venind”, a avertizat Hans Kluge, reprezentantul OMS pentru Europa, la o conferinţă de presă, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.
El a semnalat că această variantă foarte contagioasă a coronavirusului, care s-a răspândit iniţial în oraşe mai ales prin activităţi de socializare şi la locul de muncă, nu a avut încă un impact major pentru că a afectat deocamdată cu precădere adulţii tineri, situaţie ce s-ar putea schimba pe măsură ce vor fi atinse categoriile mai vulnerabile.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)