Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou în România și în lume. Google Doogle special înainte de trecerea în 2022Ajunul Anului Nou este marcat în fiecare an de obiceiuri și tradiții atât în țara noastră, cât și în toată lumea. În România, trecerea într-un nou an este însoţită de ceremoniale cu datini din moși-strămoși, cu precădere în zonele rurale, precum Plugușorul ori umblatul cu Capra sau cu Ursul.
Românii au și câteva superstiții în noaptea dintre ani, nu duc gunoiul și pun pe masa de Revelion preparate din pește. Înainte de trecerea în 2022, Google marchează momentul printr-un Google Doodle, o animație grafică specială.
Momentul trecerii în Anul Nou este sărbătorit în întreaga lume, însă fiecare stat are un mod diferit de a-l marca. În țara noastră, dintre tradiţii nu lipsesc cetele de colindători care merg cu Plugușorul, cu Semănatul, cu Ursul sau cu Capra.
Africa de Sud anunță că vârful valului Omicron a fost depășit fără să existe o creștere semnificativă a numărului de deceseAfrica de Sud anunță că a depășit vârful valului de infectări Omicron fără o creștere semnificativă a numărului de decese. De asemenea, au fost înregistrate rate de spitalizare mai scăzute decât valurile anterioare, deși noua tulpină este mult mai transmisibilă, relatează BBC.
„Toți indicatorii sugerează că țara a depășit vârful celui de-al patrulea val al pandemiei”, au transmis autoritățile într-un comunicat.
Este anunțată și ridicarea unor restricții sanitare, în special a carantinei de noapte, potrivit ANSA, citată de Mediafax.
Românii, campionii Uniunii Europene la cumpărat și aruncat mâncare. Sfaturi pentru a reduce risipa alimentarăUn român aruncă, zilnic, la gunoi aproape jumătate de kilogram de mâncare. Aşa se face că la final de an, mâncarea risipită de fiecare dintre noi ajunge spre 130 de kilograme. Cea mai multă cantitate aruncată este chiar în această perioadă. Firmele de salubritate ridică mii de tone de mâncare şi nu vorbim aici doar de resturi.
Dintre cetățenii Uniunii Europene, românii alocă cea mai mare parte din venituri pentru mâncare. Dar sunt și cei care aruncă cele mai multe alimente. Toți specialiștii atrag atenția că vârful risipei este în perioada sărbătorilor de iarnă.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)