Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Românii cumpără mai multe produse românești decât în anii trecuți. Ce alimente preferă și de ce sunt mai căutate decât cele străineProdusele românești din rafturile magazinelor sunt cu 30% mai căutate decât în anii precedenți, conform studiului realizat de Cooperativa Țara Mea. Printre cele mai cumpărate alimente produse în România se numără seminţele şi uleiul de floarea soarelui, ouăle, brânzeturile şi lactatele, făina şi murăturile.
Sursa citată semnalează că preferinţa românilor intervievaţi la raft pentru produsele româneşti a crescut, în detrimentul celor fabricate în afara ţării, în special în rândul publicului tânăr şi al celui de vârstă medie, 30-50 de ani.
„Au urcat mult în top conservele, în special cele cu mâncare preparată, probabil datorită faptului că, pe acest segment, reţetele româneşti nu au concurenţă”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.
„E foarte puțin probabil ca Omicron să fie ultima variantă despre care ne veți auzi vorbind”, avertizează experții OMSLa aproape doi ani de la începutul pandemiei, omenirea se confruntă cu un record absolut de noi infectări generate de tulpina Omicron. Săptămâna trecută, în lume, au fost înregistrate peste 9,5 milioane de cazuri de COVID-19, a anunțat, joi, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), avertizând că noua variantă a SARS-CoV-2 va produce un adevărat „tsunami”, iar speculațiile potrivit cărora Omicron va fi ultima tulpină cu care ne vom confrunta sunt doar niște speranțe.
Cazurile la nivel global de COVID-19 au crescut cu 70%, în săptămâna dintre 27 decembrie şi 2 ianuarie, însă numărul deceselor provocate de boală au scăzut cu 10% în această perioadă, potrivit raportului epidemiologic publicat joi de OMS, citat de abcnews.
Săptămâna trecută au fost confirmate 9,5 milioane de contagieri, aproape dublu sau chiar triplu comparativ cu "vârfurile" înregistrate în valurile precedente, însă numărul deceselor a fost de 41.000, reprezentând a patra săptămână consecutivă de scădere, în pofida actualului val virulent de contagieri.
Poluarea atmosferică provoacă 1,8 milioane de decese în oraşe în întreaga lume, în fiecare anExpunerea la niveluri nesănătoase de poluare atmosferică provoacă anual 1,8 milioane de decese în oraşe în întreaga lume, conform concluziilor a două studii publicate săptămâna aceasta în jurnalul The Lancet Planetary Health, relatează UPI. În plus, aproape 2 milioane de cazuri de astm în rândul copiilor la nivel global sunt asociate anual expunerii la poluarea cu dioxid de azot rezultat din emisiile autovehiculelor, două din trei cazuri fiind în zonele urbane, potrivit datelor.
Copiii şi vârstnicii suportă cea mai mare povară în ceea ce priveşte complicaţiile sanitare asociate expunerii la poluarea atmosferică, conform cercetătorilor.
"Evitarea poverii mari asupra sănătăţii publice cauzată de poluarea aerului va necesita strategii nu doar de reducere a emisiilor, ci şi de îmbunătăţire a sănătăţii publice generale pentru a reduce vulnerabilitatea", a declarat Veronica Southerland, coautoare a ambelor studii, citată într-un comunicat.
Comentarii articol (0)