Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Peste șase milioane de români și-au făcut vacanța în țară, în 2021. Anul acesta revin cererile pentru destinații îndepărtatePandemia i-a făcut pe români să își viziteze mai mult țara. Peste un sfert și-au petrecut vacanțele de anul trecut în România. Din cauza restricțiilor de călătorie, destinații precum Grecia, Bulgaria și Spania au fost înlocuite cu stațiunile balneare și litoralul românesc. Numărul celor care au descoperit România a crescut cu 50% anul trecut, față de 2020, arată statisticile INS.
Peste 6 milioane dintre turiștii români și-au petrecut vacanțele de anul trecut în țară. Printre cele mai vizitate zone din țară au fost litoralul, stațiunile balneare din zona de Vest a țării și stațiunile montane.
Teama de îmbolnăvire și restricțiile de călătorie au fost principalele obstacole în calea vacanțelor.
Epidemiologul Adriana Pistol: S-ar putea să începem să facem primii pași către normalitate, dacă nu vor apărea tulpini mai severeEpidemiologul Adriana Pistol se ferește să spună că se va termina pandemia odată cu actualul val generat de tulpina Omicron, însă crede că am putea face primii pași spre normalitate, dacă nu vor apărea tulpini mai severe și dacă vom continua să ne vaccinăm și să respectăm măsurile recomandate.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a declarat sâmbătă la Digi24 că este posibil ca în perioada următoare autoritățile să abordeze în mod diferit anumite sfaturi și restricții tocmai din această perspectivă.
„Eu am fost întotdeauna mai precaută în a mă exprima că se va termina pandemia, în schimb, sunt, într-adevăr, niște semnale că aceste noi tulpini aflate în circulație acum și care nu sunt la fel de severe ca precedentele să devină tulpini endemice, care să evolueze cu o oarecare sezonalitate”, a afirmat Adriana Pistol.
„Poate că vom aborda în mod diferit anumite sfaturi și anumite restricții, care poate nu o să mai fie la fel, deci viața noastră s-ar putea relua într-o oarecare măsură față de ce s-a întâmplat în ultimii ani, acea normalitate”, a adăugat secretarul de stat.
Cât de aproape suntem de săptămâna de lucru de patru zile, cu același salariu și beneficii neschimbate (Bloomberg)Visul de a munci mai puţin pentru aceiaşi bani devine realitate pentru tot mai mulţi angajaţi. Un program pilot legat de săptămâna de lucru de patru zile, la care participă cel puţin 30 de companii, a fost lansat în Marea Britanie, scrie Bloomberg.
În cadrul programului, care va începe în luna iunie şi se va derula pe o perioadă de şase luni, firmele participante vor permite angajaţilor să muncească 32 de ore pe săptămână, salariile şi beneficiile acestora rămânând neschimbate.
"Trecerea la o săptămână de patru zile ar fi o mişcare câştigătoare pentru companii", arată Joe Ryle, director al Four Day Week Campaign din Marea Britanie.
"Studiile au arătat că productivitatea se îmbunătăţeşte, ca şi starea de bine a angajaţilor", a adăugat el.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)