Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Alexandru Rafila: În primăvară cred că vom ajunge la normalitate în ce privește activitatea socială, economică și culturalăMinistrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, duminică seara, că, în primăvară, poate odată cu luna aprilie, în România
„vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală”, ceea ce va însemna și
„fără certificat în spațiile publice”.
„Am uniformizat aceste cifre, astfel încât să nu mai existe diferențe când se iau măsuri. E normal să afie același tip de abordare – 30% când e incidența mai mare de 3 la mie, 50% când e mai mică.Opinia mea e că 50% prezență la spectacole sau la alte tipuri de evenimente o să fie posibil din luna martie.Odată cu luna aprilie probabil că o să ajungem într-o situație de normalitate în care participarea să fie similară cu cea din perioade de normalitate. Trebuie să păstrez măcar o rezervă, pentru că, deși pot face estimări, nu am certitudini.Prefer să fiu mai rezervat. Dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală. Va însemna și fără certificat în spațiile publice".
Seceta continuă în februarie pe majoritatea terenurilor agricole. Producția de grâu s-ar putea diminua cu 336 milioane de euro în 2022Seceta pedologică moderată şi puternică este prognozată, în perioada 5 - 11 februarie, pe suprafeţe extinse din Moldova, izolat nordul şi nord-estul Munteniei şi centrul Dobrogei, arată datele Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
Culturile de grâu, orz și rapiță sunt în pericol. Recolta de grâu românesc, de exemplu, abia dacă va trece pragul de 8 milioane de tone, față de 11 tone - cât a fost anul trecut. Specialiștii sunt de părere că am putea recupera doar dacă plouă în martie.
Cezar Gheorghe, analist piața cerealelor:
"Am plecat cu stângul din toamnă, efectiv am întârziat epoca de semănat, la un moment dat eram într-o foarte mare întârziere din cele 2.150.000 de hectare care trebuiau însămânțate cu grâu. Aveam undeva la sfârșitul lunii octombrie circa 1.760.000, din cauza lipsei de apă. În acel moment, cu o răsărire târzie, neuniformă pe fondul lipsei de apă, am ajuns unde suntem acum".
Bitcoin a înregistrat o creştere de 27% de la minimul anuluiCea mai populară criptomonedă din lume, Bitcoin, a ajuns la 41.983 de dolari, marcând o creştere de 27% de la minimul anului de 32.950,72 dolari din 24 ianuarie, relatează Reuters.
Bitcoin a atins sâmbătă cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni, extinzând creşterile puternice din sesiunea precedentă. Criptomonedele s-au bucurat de o revenire a pieţelor bursiere, iar ether, moneda legată de reţeaua blockchain ethereum, a depăşit pragul de 3.000 de dolari pentru prima dată din 21 ianuarie.
Revenirea criptomonedelor a venit în paralel cu o revenire a acţiunilor americane. Indicele Nasdaq, cu pondere mare în sectorul tehnologic, a încheiat săptămâna cu câştiguri, în pofida volatilităţii puternice generate de rezultatele financiare, inclusiv de creşterea Amazon şi de rezultatele dezamăgitoare ale Meta, proprietar al Facebook, mai scrie sursa citată de Mediafax.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)