Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriConform Codului fiscal, persoanele fizice pot opta în anul curent, prin declarația 230 sau prin declarația unică, să redirecționeze până la 3,5% din impozitul pe venitul din anul anterior. Astfel, atât timp cât o persoană se încadrează în plafonul total de 3,5%, suma redirecționată poate fi împărțită către mai multe ONG-uri în același an, nu doar către unul singur.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi"
Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
Articolul continuă mai jos
Mircea este Partner în cadrul NOA și are o experiență profesională vastă acumulată în cadrul unor societăți de consultanță fiscală de renume. Mircea a fost implicat într-un număr foarte mare de proiecte în domeniul taxelor indirecte (TVA , accize și vamă), dar și în domeniul taxelor directe.
Pe parcursul activității sale profesionale, a oferit consultanță fiscală punctuală, a luat parte la revizii fiscale, proiecte de due dilligence și M&A, a oferit asistenţă în cadrul proceselor de înregistrare și autorizare fiscală (de exemplu, înregistrare în scopuri de TVA, obținere de certificat AEO, autorizări specifice legislației de accize – antrepozit fiscal, destinatar înregistrat, etc.) și, nu în ultimul rând, a fost implicat în proiecte ce au vizat modificarea legislației fiscale. De asemenea, Mircea a participat la o serie de conferințe publice, dar și cursuri pe teme fiscale în calitate de speaker/lector.
Noul AI Act generează confuzie în mediul de afaceri, companiile neștiind exact dacă și cum li se aplică aceste reglementări. Multe firme utilizează deja sisteme AI (chiar și fără să realizeze) și se expun riscurilor legale semnificative, cu amenzi care pot ajunge până la 35 milioane EUR sau 7% din cifra de afaceri globală, pe lângă potențialele daune reputaționale.
La curs, alături de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, veți învăța să identificați sistemele AI utilizate în companie, să evaluați riscurile, să implementați măsuri de conformitate și să transformați obligațiile legislative într-un program structurat în 20 de pași.
Comentarii articol (2)