Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
16 români au trecut în următoarea etapă a selecției pentru astronauți ai Agenției Spațiale Europene. „Avem șanse”16 candidați din România, nouă femei și șapte bărbați, au trecut în următoarea etapă din procesul de selecție a viitorilor astronauți ai Agenției Spațiale Europene (ESA). Candidații au fost selectați dintr-un total de 254 de înscrieri - 55 de femei și 199 de bărbați - pe care România le-a trimis către ESA, informează Agenția Spațială Română.
Flaviu Răducanu, vicepreședinte al ESA Board of Human Spaceflight and Robotic Space Exploration, a apreciat drept „încurajator” faptul că 16 români au fost admiși în următoarea fază de selecție.
„Avem șanse. Ne situăm în media celor care au trecut mai departe. Observăm că între 5-10% din totalul candidaților au trecut în faza următoare, în cazul nostru procentul este de peste 5%”, a precizat, pentru digi24.ro, Flaviu Răducanu, care a considerat, în același timp, „o surpriză plăcută” faptul că în cazul României au fost admise mai departe mai multe femei (nouă) decât bărbați (șapte).
Virgil Popescu: Piața de energie electrică din România trebuie regândită, să nu mai treacă prin diverse mâiniPiaţa de energie electrică din România trebuie regândită total, iar energia să meargă de la producători direct la furnizori şi consumatori industriali, fără a mai trece prin mâinile traderilor, a afirmat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o conferinţă de profil.
„La energie electrică este nevoie de o restructurare a pieţei şi ANRE are rolul important să regândească piaţa. Trebuie ca energia producătorilor să meargă direct la furnizori şi la consumatorii industriali, iar rolul traderilor trebuie mai bine definit.Preţul pe piaţa spot este mult mai mare, ceea ce arată că cineva speculează şi nu avem o piaţă a contractelor bilaterale. Verigile ar trebui să fie cât mai mici, iar energia să nu mai treacă prin diverse mâini”, a spus ministrul, în cadrul conferinţei ZF Power Summit.
Întrebat de ce autorităţile nu au plafonat preţul energiei la producători, el a răspuns că intervenţia în piaţă se poate face doar la clientul final, conform legislaţiei europene.
Proiect: Taxele şi impozitele locale din București vor fi majorate începând de anul viitorTaxele şi impozitele locale ar urma să crească cu 5,1% în 2023, conform ratei inflaţiei, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei.
„Potrivit legislaţiei în vigoare, autorităţile locale au obligaţia legală să modifice taxele şi impozitele anual, până la 30 aprilie, în funcţie de indicele de inflaţie. În acest sens, în acord cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor.Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2023 care prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 5,1%”, informează PMB, prin intermediul unui comunicat de presă transmis Agerpres.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)