ACCES GRATUIT
Revista presei
Preţul petrolului a scăzut cu 17% după ce Emiratele Arabe Unite au anunțat că vor susţine creşterea producţiei
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Preţul petrolului a scăzut cu 17% după ce Emiratele Arabe Unite au anunțat că vor susţine creşterea producţieiPreţul petrolului a scăzut cu până la 17%, la cel mai mic nivel înregistrat în ultimele zile, după ce Emiratele Arabe Unite au anunțat că vor cere membrilor OPEC să crească producția de țiței, relatează Bloomberg.
Declarația privind susținerea creşterii producţiei de țiței, ceea ce ar putea compensa o parte din întreruperile de aprovizionare cauzate de sancţiunile impuse Rusiei, a fost făcută de Yousef al Otaiba, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Washington.
„Susținem creșterile de producție și vom încuraja OPEC să ia în considerare niveluri mai ridicate de producție”, a declarat ambasadorul Yousef Al Otaiba, într-o declarație postată pe Twitter de Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Washington.
„EAU au fost un furnizor de încredere și responsabil pe piețele globale de mai bine de 50 de ani și consideră că stabilitatea pe piețele energetice este esențială pentru economia globală”, a mai spus oficialul.
Ministrul Mediului: România va trebui să repornească temporar centralele termice pe cărbuneRomânia va trebui să repornească, în regim de forţă majoră şi cu caracter temporar, şi centralele termice pe bază de cărbun. Este o soluție pentru dobândirea independenţei energetic într-un termen cât mai scurt, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna.
Acesta a amintit miercuri, într-o postare pe Facebook, că Europa se află într-o criză energetică peste care s-au suprapus distrugerile provocate invadarea Ucrainei, astfel încât toate statele europene caută soluţii pentru reducerea dependenţei la importurile de gaze şi ţiţei din Rusia, relatează Agerpres.
„Dincolo de distrugerile provocate de război, Europa se află şi într-o criză energetică. Toate statele europene caută soluţii pentru reducerea dependenţei la importurile de gaze şi ţiţei din Rusia. În acest context Romania va trebui să facă paşi concreţi, raţionali în direcţia asigurării independenţei energetice.Identificăm soluţii ca toate capacităţile de producţie să fie finalizate în regim de urgenţă. Anul acesta trebuie puse în funcţiune toate instalaţiile care sunt aproape de finalizare. Majoritatea acestora sunt soluţii bazate pe surse de energie regenerabilă”, a scris ministrul.
Nicolae Ciucă: O companie americană vrea să dezvolte capacități de producere a energiei în RomâniaNicolae Ciucă a anunțat în debutul ședinței de guvern de miercuri că o companie americană vrea să dezvolte capacități de preluare a produselor energetice în România. Premierul a discutat cu reprezentanții Last Energy, o companie americană susținută de investitori implicați și în dezvoltarea proiectelor Space X.
"Astăzi am avut o întâlnire cu o companie americană interesată să dezvolte capabilităţi de producere a energiei, capabilităţi modulare de energie nucleară. După întâlnirea de astăzi de dimineaţă există o perspectivă ca, în doi ani de zile, împreună cu Institutul de la Piteşti, această companie să poată să finalizeze un demonstrator, care, ulterior, va putea, în funcţie de rezultate, să treacă la o producţie mai mare, astfel încât să putem să sporim şi să ajungem la acel obiectiv pe care ni l-am propus de independenţă energetică.Până atunci, trebuie să ne concentrăm pe măsurile pe care putem să le luăm pe termen scurt să fim în măsură să gestionăm efectele crizei energetice", a declarat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)