Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Chesnoiu: România are stocuri suficiente de ulei până la noua recoltă. Rezervele de stat de produse alimentare sunt plineRomânia este o ţară sigură din punct de vedere al asigurării produselor alimentare, iar stocurile sunt suficiente, a spus la Digi24 ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. El a dat exemplul uleiului de floarea soarelui și a spus că România are stocuri suficiente până la noua recoltă, ba chiar în plus, astfel încât nu există riscul unui dezechilibru.
„România e o țară stabilă din punct de vedere al produselor agroalimentare. E suficient să analizezi situația din agricultură să vezi că niciuna dintre amenințări nu vizează România, nu suntem la risc. Dovadă, în momentul de față, raportat la ulei - avem stocuri suficiente până la noua recoltă, ba chiar în plus, astfel încât să nu apară un dezechilibru major”, a spus Chesnoiu la Digi24.
„Sigur, asigurarea resurselor vitale pentru orice om, pentru populația oricărui stat, reprezintă o armă, sau o doză de stabilitate pe baza căreia să îți asiguri funcționarea corectă a statului. România are această doză de stabilitate”, a adăugat el.
UE va subvenţiona preţurile la combustibilii utilizaţi în gospodărie în contextul crizei din UcrainaMiniştri europeni de Finanţe au ajuns marţi la un acord pentru a subvenţiona preţurile la combustibilii utilizaţi în gospodărie şi de asemenea să ofere sprijin companiilor afectate de creşterea preţurilor la energie, ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia, a declarat ministrul francez de Finanţe, Bruno le Maire, transmite Reuters.
„Războiul din Ucraina a condus la o creştere semnificativă a preţului materiilor prime, în special la gaze naturale şi alimente. Acesta cere un răspuns economic coordonat din partea statelor europene”, a declarat Bruno le Maire la finalul reuniunii miniştrilor de Finanţe din statele membre UE.
Bruno le Maire, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE, a precizat că strategia comună are la bază propunerile Comisiei Europene privind relaxarea restricţiilor cu privire la ajutoarele de stat.
Prețul petrolului scade la cel mai redus nivel din ultimele două săptămâniPreţul petrolului a continuat să scadă marţi, ajungând la cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni. Scăderea vine după ce discuţiile dintre Rusia şi Ucraina au atenuat temerile privind întreruperi ale aprovizionării, precum și pe fondul îngrijorărilor că China va reduce cererile din cauza restricțiilor legate de noile cazuri de coronavirus, transmite Reuters.
Cotaţia barilului de ţiţei Brent din Marea Nordului a scăzut cu 4,4%, la 102,16 de dolari, în timp ce cotaţia barilului de ţiţei WTI american a coborât cu 4,58%, la 98,43 de dolari, tranzacţionându-se pentru prima dată de la 1 martie sub 100 de dolari.
"Aşteptările unor evoluţii pozitive în discuţiile dintre Rusia şi Ucraina au sporit speranţele atenuării limitărilor de pe piaţa globală a ţiţeiului. Noile restricţii din China au majorat temerile privind încetinirea cererii", a apreciat Toshitaka Tazawa, analist la Fujitomi Securities Co Ltd, citat de Agerpres.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)