Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Centrul European pentru Monitorizarea Radioactivității: Nivelul de radioactivitate, în limite normale în toată Europa, inclusiv UcrainaValorile de radioactivitate sunt în limite normale la nivelul întregii Europe, inclusiv în Ucraina, a anunțat duminică seară Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene - Monitorizarea Radioactivității de Mediu, potrivit Ministerului Mediului de la București. Precizările vin în urma apariției unor informații privind incendii de vegetație în zona centralei nucleare de la Cernobîl, în Ucraina.
„Autoritățile române monitorizează împreună cu cele europene evoluția efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl. Ca urmare a evaluarilor specialiștilor europeni, circulația aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat”, au transmis duminică seară Ministerul Mediului și Administrația Națională de Meteorologie, într-un comunicat comun.
Potrivit Centrului European pentru Monitorizarea Radioactivității, nivelul radioactivității este în limite normale în toată Europa, inclusiv în Ucraina.
Ministrul Sănătății: Sistemul sanitar românesc nu întâmpină dificultăţi în gestionarea refugiaţilor ucraineniMinistrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat sâmbătă că sistemul sanitar din România nu întâmpină dificultăţi în gestionarea cetăţenilor veniţi în ţară în contextul războiului din Ucraina. Potrivit acestuia, circa 80 de refugiaţi sunt internaţi, în acest moment, în spitalele româneşti.
"Ministerul Sănătăţii a stabilit toate elementele legate de posibilitatea acordării asistenţei medicale tuturor persoanelor care vin din Ucraina. Până la urmă, în momentul de faţă, numărul de solicitări la nivelul sistemului de sănătate este redus.Au fost 107 solicitări la serviciile de ambulanţă, 177 de persoane s-au prezentat la unităţile de primiri urgenţe şi circa 80 de persoane sunt internate în momentul de faţă în spitalele din România", a precizat Rafila sâmbătă, după şedinţa de Guvern, citat de Agerpres.
Prețul oțelului va continua să crească din cauza efectelor invaziei ruse din UcrainaTendinţa de creştere a preţului oţelului în Europa ar urma să continue, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la scăderea livrărilor, la probleme logistice, la sancţiuni şi la majorarea preţurilor energiei, transmite Reuters.
Rusia este al cincilea producător global de oţel, în timp ce ce Ucraina este pe locul 14. Împreună, cele două ţări sunt responsabile pentru o cincime din importurile către UE, conform Agerpres.
În ultimele trei săptămâni, preţurile de referinţă pentru rulourile laminate la cald în Europa au urcat cu aproape 40%. Şi în America de Nord şi în China au crescut preţurile, dar cu 7-8%.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)