Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Prețurile la gaze naturale continuă să scadă pentru a treia săptămână consecutivPreţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au continuat să scadă vineri, îndreptându-se spre a treia săptămână de declin consecutiv, în urma diminuării temerilor privind întreruperea livrărilor din Rusia, transmite Bloomberg.
La bursa de la Amsterdam, cotaţiile futures la gaze cu livrare în luna iulie afişau vineri dimineaţa o scădere de 3%, până la 87,71 de euro pentru un Megawatt-oră, în timp ce la contractele cu livrare în luna iunie, care expiră luni, se înregistra un declin de 3,8%, după un recul de 2,4% joi.
Traderii se aşteaptă ca livrările de gaze din Rusia să rămână stabile, chiar dacă fluxul prin Ucraina rămâne redus din cauza războiului, conform Agerpres.
G7 promite să pună capăt finanțării publice pentru proiectele de combustibili fosili până la sfârșitul anului 2022Naţiunile din Grupul G7 (cele mai puternice economii ale lumii) au decis, vineri, oprirea subvenţiilor pentru proiecte în străinătate cu sisteme de energie fosilă şi reducerea semnificativă până în 2035 a producţiei de electricitate din surse poluante, transmite Reuters.
„Asumăm angajamentul de a opri, până la sfârşitul anului 2022, orice nou ajutor public direct la nivel internaţional pentru proiecte în sectorul energiilor fosile fără echipamente pentru capturarea dioxidului de carbon", a anunţat Grupul naţiunilor puternic industrializate G7 la finalul reuniunii miniştrilor Economiei, Energiei şi Climei, desfăşurată la Berlin.
De asemenea, statele membre G7 s-au angajat să reducă semnificativ utilizarea combustibililor fosili în sectorul intern pentru producţia de electricitate „până în anul 2035", în cadrul eforturilor pentru contracararea încălzării climei prin renunţarea treptată la utilizarea cărbunelui.
Rafila: Fiecare stat membru UE va primi o cantitate de vaccin împotriva varioleiMinistrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că fiecare stat membru al Uniunii Europene va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei, iar România a solicitat iniţial 1.000 de doze din acest vaccin.
"Nu este niciun fel de problemă legată de achiziţie, pentru că e vorba de o cantitate mică. Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică. Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, întrebat în ce stadiu se află achiziţia de vaccin împotriva variolei.
Alexandru Rafila a adăugat sunt puţine ţări care au acest vaccin şi va trebui să existe un mecanism de distribuţie al acestuia prin intermediul HERA.
Comentarii articol (0)