ACCES GRATUIT
Revista presei
Arhivele Naţionale: Discuţii avansate pentru un act normativ privind declasificarea documentelor „de maxim interes”
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Arhivele Naţionale: Discuţii avansate pentru o hotărâre de guvern privind declasificarea documentelor „de maxim interes”Arhivele Naţionale anunţă că au loc „discuţii avansate” privind elaborarea unui proiect de hotărâre de Guvern care să permită declasificarea documentelor din Fondul Arhivistic Naţional care sunt
„de maxim interes academic sau istoric” şi precizează că
„nu se intenţionează distrugerea niciunui document” din acest fond.
„Având în vedere situaţia documentelor clasificate din Fondul Arhivistic Naţional de maxim interes academic sau istoric, precizăm că sunt în desfăşurare discuţii avansate la nivel de experţi pentru elaborarea unui proiect de hotărâre de Guvern care să permită declasificarea documentelor respective.Menţionăm că măsurile luate până la acest moment la nivelul Arhivelor Naţionale au caracter temporar până la adoptarea hotărârii de Guvern şi nu se intenţionează distrugerea niciunui document din Fondul Arhivistic Naţional”, au transmis reprezentanţii Arhivelor Naţionale, potrivit Agerpres.
Budăi: Peste un miliard de lei plătit furnizorilor de energie pentru compensarea creşterii preţurilor la populaţieMinisterul Muncii a plătit furnizorilor de energie peste 1,1 miliarde de lei pentru a compensa creşterea preţurilor pentru consumatorii casnici, a declarat, luni, pentru Agerpres, ministrul Marius Budăi. Potrivit acestuia, suma a fost virată unui număr de 307 furnizori de energie electrică din România și reprezintă compensarea energiei facturată populaţiei pe perioada noiembrie 2021- martie 2022.
"Aceasta este o sumă extrem de importantă care nu a ieşit din buzunarele noastre, a cetăţenilor români. A pus-o Guvernul şi am compensat astfel ceea ce am promis că vom compensa. E o măsură de compensare şi plafonare a preţurilor la energie. Vom vedea în continuare ce măsuri se vor lua.Marcel Ciolacu a fost extrem de clar şi a spus că gândim în continuare pachete de măsuri sociale şi economice pentru a veni în sprijinul populaţiei", a afirmat Budăi, citat de Agerpres.
Transport public de noapte reorganizat în Capitală de la 1 iunie. Linii cu legături directe între centrul Bucureştiului şi cartierePrimarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă măsuri pentru îmbunătăţirea transportului public de noapte, începând din data de 1 iunie, incluzând modificări de trasee, dar şi un program de circulaţie previzibil şi dotarea vehiculelor cu camere video.
"Începând din data de 1 iunie, de la ora 22.30, traseele şi programul de circulaţie ale mijloacelor de transport pe timp de noapte se adaptează la cererea de transport actuală. Astfel, noile trasee vor oferi legături directe şi rapide între centrul Bucureştiului şi cartiere. Mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, programul de circulaţie va fi previzibil, călătoria se va putea plăti cu cardul bancar contactless sau prin SMS, iar autobuzele vor opri în staţii numai la cererea călătorilor", a scris edilul general, luni. pe Facebook.
Primăria Capitalei informează că noul program al liniilor de noapte va asigura o frecvenţă de circulaţie de 30 de minute în prima şi ultima parte a nopţii (între orele 22.30-01.00 şi 04.00-05.00) şi la un interval de 60 de minute în perioada cu cerere redusă de transport, adică între orele 01.00-04.00, notează Agerpres.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)