Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Studiu: Cum se pregătesc românii pentru criza financiară și la ce cheltuieli renunță pentru a face economiiCei mai mulți dintre români cred că prețurile vor mai urca, în medie, cu 25% în perioada următoare. Pentru a încerca să țină pasul cu scumpirile, și-au schimbat și comportamentul de consum - cumpără mai puțin sau vânează reducerile și promoțiile în cumpărăturile zilnice, arată un studiu recent.
Scumpirile pe linie din ultimul an, fie că vorbim de produse alimentare sau nealimentare, i-a făcut pe cei mai mulți dintre români să fie mai atenți la ce și cât cumpără. Asta în timp ce alții au fost nevoiți să pună în așteptare unele proiecte și planuri de viitor.
Aproape 4 din 10 români au amânat cumpărarea de bunuri de folosință îndelungată, cum ar fi o mașină, alți aproape 20% au amânat deschiderea propriului business, în timp ce 16% dintre cei chestionați au ales să rămână pentru moment la actualul loc de muncă, deși aveau în plan schimbarea lui.
Nici decizia de a deveni părinți nu se mai ia așa ușor în această perioadă de incertitudine economică.
În același timp, 38% dintre participanții la studiu au amânat renovarea casei, iar 23% încă se mai gândesc dacă să-și cumpere sau nu o locuință.
Studiu InfoCons: 40% dintre tineri cumpără intenţionat produse contrafăcute. De ce optează românii pentru aceste bunuriAproximativ 40% dintre tinerii din România au cumpărat în mod intenţionat un produs contrafăcut, iar 14% au accesat conţinut piratat în mod voluntar, potrivit unui studiu realizat în perioada 7-28 februarie, publicat de InfoCons.
Conform aceluiaşi studiu, 61% dintre tinerii români preferă să acceseze conţinut digital din surse legitime, faţă de media de 60% la nivel european, comparativ cu 50% în anul 2019.
Printre factorii ce stau la baza achiziţionării produselor contrafăcute şi a accesării conţinutului piratat se regăsesc: preţul, disponibilitatea, influenţa socială.
În ceea ce priveşte factorii care descurajează acest comportament, se află: ameninţările cibernetice, frauda cibernetică, impactul asupra mediului înconjurător.
Din 2024, toate telefoanele și dispozitivele mobile vor avea același tip de încărcător (acord european)Parlamentul European și statele membre ale UE au aprobat miercuri propunerea Comisiei Europene privind o soluție comună de încărcare pentru dispozitivele electronice, anunță CE într-un comunicat.
Începând din 2024, toate telefoanele mobile, tabletele, camerele digitale, consolele portabile de jocuri video, căștile audio, căștile cu microfon, difuzoarele portabile, cititoarele de cărți electronice, tastaturile, mouse-urile, sistemele portabile de navigație și căștile intraauriculare noi vor trebui să fie echipate cu un port de încărcare USB-C. Pentru laptop-uri, termenul este anul 2026.
Acordul la care s-a ajuns miercuri
„garantează posibilitatea de a implementa fără întârziere soluțiile de încărcare comune, având în vedere mai ales faptul că sunt disponibile foarte multe soluții tehnologice și că industria de profil a dispus de suficient timp pentru a se adapta”, potrivit comunicatului Comisiei Europene.
Comentarii articol (0)