Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Haos pe aeroporturile din EuropaPerioada vacanțelor de după pandemie, când toată lumea vrea să călătorească, a prins companiile și aeroporturile din Europa într-o criză de personal fără precedent. De aici și până la efectele în lanț nu a fost decat un pas.
Aeroportul Heathrow din Londra, cel mai mare din Europa, a cerut companiilor aeriene să anuleze 10 la sută din zboruri pentru a face faţă numărului mare de bagaje. Astfel, 15 mii de pasageri au rămas blocaţi și se așteaptă ca 90 de zboruri să fie afectate. În weekend, tot la Heathrow, mormane de bagaje au rămas în fața unui terminal. Motivul a fost că nu exista suficient personal ca să le manevreze. Până și piloții au ajutat la încărcarea bagajelor în avioane.
Probleme sunt și pe aeroportul din Bruxelles, unde toate cele 232 de decolări de luni au fost anulate din cauza protestelor angajaților din industrie. Pasagerii nemulțumiți au protestat și ei în aeroport.
Nici Austria nu a scăpat de criza aeriană. Aeroportul din Salzburg a anulat 900 de zboruri planificate pentru această lună.
Indiferent de oră, și aeroportul Henri Coandă, cel mai mare din România, este plin de turiști. Sunt cozi interminabile la controlul de securitate, la check-in și chiar și la toalete, iar în această situație, unul dintre sfaturi este ca pasagerii să vină la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de decolarea cursei.
Solstițiul de vară 2022. Începe vara astronomicăSolstițiul de vară are loc în România la 21 iunie 2022 la ora 12:14, un eveniment astronomic ce are legătură cu mișcările Pământului de revoluție în jurul Soarelui și de rotație în jurul propriei axe. Este momentul în care începe vara astronomică, iar oamenii se bucură de perioada din an cu cea mai lungă durată de lumină naturală a Soarelului.
La București, cele mai scurte nopți sunt între 19 și 24 iunie și vor avea o durată de 8 ore și 28 de minute.
Cel mai târziu apus de Soare se va produce în 2022 în perioada 24 iunie - 1 iulie, când acesta va apune la ora 21:04 pentru București, potrivit calendarului publicat de astro-urseanu.ro. Zilele în care se produce cel mai târziu apus sunt aceleași și pentru alte regiuni ale țării, doar că diferă ușor orele de apus/răsărit.
Cum ne răcorim locuința fără aer condiționat. Sfaturi utile pentru a face față caniculeiFacturile mari la energie electrică le-au dat de furcă românilor încă de iarna anului trecut. Iar vara aceasta vor mai băga în priză și aerul condiționat, un alt mare consumator de energie electrică. În zilele următoare, România se va confrunta cu temperaturi extrem de ridicate. Vestea bună este că sunt modalități prin care vă puteți răcori locuința fără a consuma energie electrică.
Pe timpul verii 30% din căldură vine prin ferestre. Daca trageți draperiile puteți scădea temperatura din interiorul locuinței. Este recomandat să folosiți draperii black out, care blochează razele soarelui și izolează natural camera.
Ca să suportăm mai ușor temperaturile ridicate pe timpul verii, renunțăm la așternuturile sintetice și optăm pentru lenjerii de pat răcoroase, care absorb foarte bine umezeală. Cele mai potrivite materiale sunt cele din in și bumbac.
Un alt sfat este să evitați supraîncărcarea locuinței.
Recomandările MAE pentru românii care vor să meargă în Bulgaria în această perioadăMinisterul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze acest teritoriu către Grecia sau Turcia că, prin punctul comun de frontieră Giurgiu - Ruse, în perioada 19 - 26 iunie, au loc pe tronsonul bulgar al Podului Prieteniei lucrări de reabilitare.
Pentru a evita timpii mari petrecuți la graniță, MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei bulgare deschise traficului internaţional.
Pe timpul nopţii, segmentul de drum va fi liber pentru circulaţia rutieră, precizează MAE, într-un comunicat transmis luni. Conform sursei citate, pe timpul zilei, în zona de reparaţie a podului, traficul rutier se va desfăşura pe o singură bandă de circulaţie, fiind dirijat de indicatoare şi semnalizatoare rutiere.
Astfel, pentru perioada menţionată se preconizează înregistrarea unor timpi de aşteptare ridicaţi pentru trecerea frontierei prin punctul comun de control Giurgiu - Ruse.
Comentarii articol (0)