ACCES GRATUIT
Revista presei
Tanczos Barna anunţă restricţii la utilizarea apei potabile: Chiar dacă ne pare rău pentru roşii, apa de băut este scumpă
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Tanczos Barna anunţă restricţii la utilizarea apei potabile: Chiar dacă ne pare rău pentru roşii, apa de băut este scumpăMinistrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a anunțat la finalul ședinței de Guvern de miercuri că și alte administraţii locale vor trebui să impună restricţii la utilizarea apei potabile, considerând că este o mare risipă ca cetăţenii să ude grădinile cu apă potabilă,
"chiar dacă ne pare rău pentru roşii".
"Atenţionările şi apelurile vor veni în continuare, pentru că vor fi administraţii locale care vor trebui să ia măsuri pentru asigurarea apei potabile pentru toţi cetăţenii şi pentru asigurarea apei potabile pe termen mediu şi lung.Restricţiile dispuse pe plan local vin în sprijinul refacerii rezervelor pe timp de noapte sau refacerii rezervelor, în acele perioade în care se aplică restricţiile. Sunt foarte multe localităţi care au sisteme de alimentare cu apă potabilă construite pe un consum normal, fără a consuma apă potabilă pentru alte scopuri: irigare, industriale, bazine de înot, udatul grădinii sau a gazonului.Mai ales în această perioadă trebuie să fim responsabili şi să avem grijă de această resursă", a spus Barna Tanczos la finalul şedinţei de guvern de miercuri.
Preşedintele Societăţii Meteorologice: „Vor veni vremuri grele. Secetele vor fi cumplite”Preşedintele Societăţii Meteorologice Române, Ion Sandu, a declarat, miercuri, la Focşani, că seceta de acum este numai începutul şi vor veni vremuri grele, iar guvernele trebuie să ia măsuri pentru perioadele următoare.
„Vreau să vă spun vor veni vremuri grele. Eu vă înţeleg disperarea. Secetele vor fi atât de cumplite, încât, repet, vă înţeleg disperarea. Dar faceţi foarte mult rău dacă anulaţi acest plan antigrindină. Ca să reducem efectele secetelor care vor veni, trebuie făcute irigaţii. Şi dumneavoastră sunteţi într-o zonă binecuvântată. Pe fiecare râu mijlociu trebuie un mini-baraj. Trebuie făcute perdele de protecţie agricolă. (...)Astea sunt problemele pe care trebuie să le ridicaţi. Sistemul antigrindină şi creştere a precipitaţiilor este o componentă din aceste patru măsuri pe care trebuie să le ia guvernele pentru perioadele care vor veni. Şi a patra este investirea banilor în cercetare, să alegem soiuri rezistente la secetă. Sunt reguli generale.Dacă nu le respectăm şi nu le implementăm toate odată, ne întâlnim şi la anul, şi la anul, fără folos. Seceta este atât de cumplită, încât nu vă imaginaţi şi este numai începutul”, a spus Ion Sandu în cadrul unei întâlniri cu fermieri din Vrancea şi Bacău, potrivit Agerpres.
Urșii polari, pe urmele urșilor bruni. Schimbările climatice îi determină să caute hrană printre gunoaieUrșii polari înfometați încep să caute mâncare prin gropile de gunoi, pe măsură ce habitatul lor înghețat dispare, potrivit unui raport publicat în revista Onyx, citat de Reuters.
Acest lucru duce la conflicte mortale cu oamenii, chiar și în zone în care urșii polari nu au reprezentat până acum o amenințare la adresa populației, avertizează oamenii de știință.
Miercuri, o echipă de oameni de ştiinţă canadieni şi americani a avertizat că gunoaiele reprezintă o ameninţare urgentă pentru populaţia şi aşa vulnerabilă de urşi polari pe măsură ce animalele devin mai dependente de depozitele de deşeuri din vecinătatea comunităţilor nordice. Acest lucru duce la conflicte mortale cu oamenii, potrivit raportului publicat în revista Onyx.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)