Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Ciucă: Nu există niciun fel de temere ca România să nu aibă gazul necesar pentru iarna 2022-2023În momentul de faţă nu există niciun fel de temere ca România să nu aibă gazul necesar pentru iarna 2022 - 2023, a declarat, joi, Nicolae Ciucă. Potrivit premierului, până în prezent au fost depozitate peste 1,6 miliarde metri cubi de gaze naturale.
Ciucă a fost întrebat la o conferință de presă despre decizia Comisiei Europene privind reducerea cu 15% a consumului de gaze.
"Măsura este una de precauţie, o măsură prin care, aşa cum am demonstrat până în momentul de faţă, menţinem solidaritatatea la nivelul Uniunii Europene, iar România a fost parte la toate deciziile care au menţinut şi consolidat solidaritatea în interiorul Uniunii Europene", a afirmat premierul.
Banca Centrală Europeană a majorat ratele dobânzilor, pentru prima dată în ultimii 11 aniBanca Centrală Europeană a majorat joi ratele dobânzilor, pentru prima dată în ultimii 11 ani, indicând că ar putea urma noi creşteri în 2022, şi a anunţat un nou program de achiziţionare de bonduri, pentru a ţine sub control costurile de împrumut ale celor mai îndatorate state din zona euro, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Consiliul guvernatorilor BCE a decis majorarea cu 50 de puncte de bază a ratei dobânzii la facilitatea de depozit, la zero, de la minus 0,50%, într-un efort de a reduce nivelul record al inflaţiei în zona euro. De asemenea, au fost majorate cu 50 de puncte de bază rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală, până la nivelurile de 0,50% şi, respectiv, 0,75%.
„La viitoarele reuniuni ale Consiliul guvernatorilor BCE, o normalizare suplimentară a ratelor dobânzilor va fi adecvată. Decizia semnificativă de joi, de a renunţa la ratele negative ale dobânzii, permite Consiliului guvernatorilor BCE să facă o tranziţie spre o abordare a deciziilor de politică monetară la fiecare şedinţă în parte”, se arată în comunicatul instituţiei cu sediul la Frankfurt.
Câmpurile din Dăbuleni sunt pline de pepeni uscați și stricați. Seceta a distrus producția din acest anSeceta extremă a distrus câmpuri întregi de pepeni în Dăbuleni. Din cauza arșiței, pepenii nu au mai ajuns să fie adunați, ci au rămas pe câmp stricați și uscați. În loc să fie în piețe și să înceapă să-și recupereze investițiile, mulți producători din Dăbuleni sunt pe câmp, ca să vadă cât de mare e dezastrul.
S-a uscat tot, nu mai avut putere, fântânile au secat, nu avem cu ce să udăm. Am băgat în agricultură, dar nici jumătate din ce am băgat nu mai scoatem, spune o femeie.
Nu ni s-a întâmplat în niciun an cum nu s-a întâmplat anul ăsta. Avem bostani, îi punem de 40 de ani, dar niciodată n-am pățit să ne rămână culturile pe loc din cauza secetei, adaugă alta.
Ce e mai rău abia urmează, se tem autoritățile din Dăbuleni, mai ales că nivelul Dunării a scăzut enorm și nici măcar cei care au sistem de irigații nu-și mai pot uda culturile.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)