Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
România a avut cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul al treileaProdusul Intern Brut al UE şi al zonei euro a înregistrat o creştere de 0,2% în trimestrul al treilea faţă de trimestrul precedent, ţările membre cu cel mai puternic avans fiind România şi Cipru, ambele cu o creştere de 1,3%, arată datele publicate marţi de Eurostat, transmite Reuters.
În ritm anual, Produsul Intern Brut al celor 19 state care au aderat la moneda euro a crescut cu 2,1% în trimestrul al treilea în timp ce în întreaga Uniune Europeană, Produsul Intern Brut a crescut cu 2,4%. În acest caz, ţările membre cu cele mai puternice creşteri sunt: Cipru (5,4%), Portugalia (4,9%) şi România (4,7%), conform Agerpres.
Comisia Europeană se aşteaptă ca economia europeană să se contracte în ultimul trimestru al acestui an, şi în primul trimestru al anului următor, din cauza creşterii preţurilor la energie şi a majorării dobânzilor, care vor limita cheltuielilor, creditarea şi încrederea.
Comisia Europeană spune că peste 3 ani UE nu va mai avea nevoie de surse de gaz suplimentare şi de cărbune în plusVicepreşedintele Comisiei Europene responsabil cu Pactul Verde european, Frans Timmermans, a declarat marţi că Uniunea Europeană va continua să ardă cărbune suplimentar şi să caute alternative la gazul rusesc încă trei ani de acum înainte pentru a-şi ajuta industria şi populaţia în urma crizei generate de războiul din Ucraina, relatează agenţia EFE.
„Da, ardem mai mult cărbune, căutăm mai mult gaz natural oriunde îl putem găsi (în afara Rusiei n.red). Dar asta va fi numai încă trei ani, apoi vom adopta serios o schimbare şi vom introduce mai multe (energii) regenerabile.Chiar şi aşa, încă ne încadrăm în obiectiv, ba chiar ne îmbunătăţim obiectivul” decarbonizării, a spus Timmermans la o conferinţă de presă la summitul climatic COP27 desfăşurat în staţiunea egipteană Sharm El Sheikh.
Cine sunt copiii numărul 5, 6 și 7 miliarde. Doi dintre ei s-au născut în Europa de EstONU a anunțat că, pe 15 noiembrie, populația lumii a atins 8 miliarde, la doar 11 ani după ce a depășit pragul de 7 miliarde.
Dacă la mijlocul secolului al XX-lea populația era în creștere destul de mare, acum ritmul a încetinit. Abia peste 15 ani populația lumii ar putea ajunge la 9 miliarde, iar la 10, în 2080, potrivit estimărilor ONU.
Până aflăm cine este bebelușul care a rotunjit la 8 miliarde populația lumii, iată cine au fost cei cu numărul 5, 6 și 7 miliarde selectați de ONU.
Matej Gaspar, copilul cu numărul 5 miliarde - În iulie 1987, într-o maternitate din suburbiile Zagrebului s-a năsut Matej Gaspar. Odată cu nașterea lui, populația lumii a crescut la 5 miliarde.
Comentarii articol (0)