Prezent, miercuri, la inaugurarea Palatului de Justiþie, preºedintele Traian Bãsescu ºi-a exprimat speranþa cã noile condiþii de muncã oferite magistraþilor "vor stimula viteza împãrþirii dreptãþii".
"Cel mai mare beneficiar trebuie sã fie publicul care vine cu gândul cã i se va face dreptate", a declarat ºeful statului, la inaugurarea Palatului de Justiþie.
"Am venit cu multã plãcere la deschiderea Palatului de Justiþie, mi se pare semnificativ evenimentul pentru ceea ce se întâmplã acum în justiþie. Nu am venit de dragul de a tãia doar o panglicã. Momentul mi se pare mult mai important. Am venit pentru cã aici se aflã cea mai importantã instituþie juridicã a Capitalei", a mai spus Traian Bãsescu.
În opinia preºedintelui României, "efortul fãcut pentru redeschiderea Palatului Justiþiei la standardele publicului, grefierilor, procurorilor ºi judecãtorilor, este un moment specific, mai ales cînd vorbim de consolidarea statului de drept".
Traian Bãsescu a þinut sã menþioneze cã este cu ochii pe sistemul juridic din România. "Am fost ºi voi rãmâne mereu un critic al justiþiei", a spus el.
"Am constatat cã în 1925, pe 19 octombrie, inagurarea palatului s-a fãcut în prezenþa ºefului statului de atunci ºi nu am voie sã tratez mai prejos acest eveniment. Am tratat la fel evenimentul ca ºi în istorie", a subliniat Bãsescu.
"Vreau sã cred cã noile condiþii de muncã vor stimula viteza împãrþirii dreptãþii, iar Palatul de Justiþie va reprezenta, ca ºi construcþie, Justiþia Românã", a mai spus preºedintele.
La finalul discursului, Traian Bãsescu a venit ºi cu o propunere: "Suntem în sala Paºilor Pierduþi ºi aº dori, dacã am putea, sã o numim sala Speranþei Justiþiei Române".
Comentarii articol (0)