România are un nou aeroport. Este cel mai modern din țară și se pregătește să lanseze primele curse în câteva zile. Curioșii au ocazia să vadă, înainte să decoleze primele avioane, cum arată aerogara de 140 de milioane de euro de la Brașov. Aeroportul va fi deschis oficial pentru zboruri pe 15 iunie cu o cursă simbolică București - Brașov. Momentan, vor fi operaționale doar zboruri către destinații străine.
Aeroportul Brașov și-a deschis porțile înainte de a deveni operațional, dar i-a impresionat pe oameni. 15 iunie este ziua inaugurării oficiale cu zboruri programate, iar TAROM va opera un zbor simbolic de la București la Brașov.
Valentina Vasile, jurnalist Digi24: Aeroportul Internațional Brașov este primul aeroport nou construit în ultimii 50 de ani. Investiția totală a fost de aproape 140 de milioane de euro. Momentan, vor fi operate doar curse internaționale, urmând ca, după 15 iunie, reprezentanții aeroportului sa poarte discuții cu companiile de zbor pentru a atrage și curse interne.
Alexandru Anghel, director Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Braşov: „Terminalul a fost făcut să poată acomoda 1 - 1,2 milioane de pasageri pe an”.
Transalpina se redeschide. Anunțul făcut de autorități
Cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, va fi redeschisă circulației, integral, weekendul viitor, spune secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu.
Lucrările de curăţare sunt aproape finalizate.
Pentru că a nins până în urmă cu trei săptămâni, în unele locuri, stratul de zăpadă a avut chiar și 5 metri.
„Am fost pe traseul Transalpinei (DN67C), împreună cu domnul Iulian Popescu - prefectul județului Gorj, domnul Ion Iordache - senator de Gorj și cu domnul Călin Cosmin Petruț - director DRDP, pentru a verifica starea drumului pe sectorul de drum dintre Rânca și Obârșia Lotrului, în urma perioadei de iarnă și a nămeților de zăpadă, care până acum 2 săptămâni, ajungeau până la 5 metri înălțime.
Țin să mulțumesc, în mod special, responsabililor care au avut dificila misiune de deszăpezire a Transalpinei, în condiții extrem de reduse de vizibilitate și de manevră, având în vedere că a nins până acum 3 săptămâni, și anume domnului Negucioiu Dragoș - șeful de district și domnului Popescu Iustin.
Transalpina este cea mai înaltă șosea din România și una dintre cele mai frumoase, ce traversează munții Parâng de la sud la nord, pe teritoriul județelor Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba”, a scris Irinel Ionel Scrioșteanu pe Facebook.
Trendurile de eating de pe rețelele sociale ar putea dăuna sănătății fizice și mintale. Asta spun specialiștii după ce mai mulți tineri din dorința de a câștiga vizualizări pe rețele sociale încearcă diferite mâncăruri în cantități imense. Ulterior, acest obicei de a mânca mult și fără limite le pot provoca dureri de stomac sau diverse afecțiuni medicale.
Trendul care presupune consumul abundent de mâncare ca pizza, fructe de mare, tăiței sau burgeri vine din Coreea de Sud. Meniul bogat trebuie să fie consumat în fața camerei, în timp ce publicul interacționează sau mănâncă odată cu „realizatorii”.
Dacă un singur burger are aproximativ 250 de calorii, Ia un simplu calcul, 10 burgeri dintr-un astfel de trend au câte 2.500 de calorii. Chiar dacă aceste filmulețe par solutia ideală pentru persoanele care nu iubesc să mănânce singure, specialiștii spun că acestea vin cu foarte multe riscuri.
Mihai Moisescu, medic de familie: „Alergii, supraponderabilitate, casexie. Deci sunt aceste extreme ale unei conduite alimentare greșite. Te trezești la 25 - 30 de ani cu probleme de ficat, cu hepatită cronică, toxică, cu tot felul de afecțiuni.”
Elena, creator de conținut: „Noi creatorii de conținut testăm foarte multe lucruri de mâncare, de cele mai multe ori, dar acestea nu sunt neapărat cele mai bune alegeri sănătoase, pe care putem să le consumăm în viața de zi cu zi, ceea ce se și întâmplă, pentru că noi nu consumăm de cele mai multe ori acele lucruri zilnic, poate le consumăm o dată pe lună sau mai puțin. Noi testăm anumite produse sau arătăm cum decurge o zi din viața noastră, ce mâncăm într-o zi și aceste lucruri pot fi atât benefice, cât și distructive puțin, depinde de unghiul din care le privești.”
Comentarii articol (0)