Călătorii nu vor putea cumpăra online bilete de tren pe 20 septembrie. Anunțul CFR
Călătorii nu vor putea cumpăra bilete de tren online miercuri, 20 septembrie, din cauza unor „lucrări complexe de mentenanță”, anunță CFR Călători.
Potrivit companiei, aplicația online va fi oprită între orele 0:00 și 24:00.
Aplicaţia de cumpărare online a biletelor va fi oprită pentru lucrări complexe de mentenanţă. Pasagerii care au achiziţionat bilete online pentru efectuarea călătoriei în data de 20.09.2023 vor putea călători prezentând în tren, digital sau fizic, biletul format pdf primit prin mail sau descărcat din aplicaţie înainte de ora 0:00 a zilei de 20.09.2023", spun reprezentanţii CFR Călători.
De asemenea, călătorii care au cumpărate bilete online şi care doresc modificarea/renunţarea călătoriei o pot face în afara acestui interval de întrerupere.
"Pentru orice problemă legată de acest aspect călătorii pot scrie la bileteonline@cfrcalatori.ro", se mai spune în anunţ.
Fermierii români cer prelungirea interdicţiei de import pentru cerealele din Ucraina
Asociaţia Fermierilor din România cer autorităţilor prelungirea unilaterală a interdicţiei de import a cerealelor şi oleginoaselor din Ucraina, cu intrare imediată în vigoare, pentru o perioadă de minim 60 de zile, şi compensaţii financiare pentru preţurile de dumping şi creşterea tarifelor de transport pentru producătorii români.
AFR spune că ridicarea interdicţiei de import a mărfurilor din Ucraina poziţionează agricultură României într-o situaţie de incertitudine care afectează major competitivitatea fermierilor români, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.
„Comercializarea mărfurilor ucrainene la preţuri care sfidează competiţia, sub puterea de sustenabilitate a producătorilor locali (Ucraina neavând impuse standarde de calitate ridicate ale producţiei sau condiţii Green Deal) nu a dus, în dreptul fermierilor români, decât la acumularea de stocuri, datorii şi frustrare. Poziţionarea României pe primul loc, cu o cotă de 20% din exportul total al UE, la grâu, poate fi interpretată ca o măsură disperată a fermierilor români de minimizare a pierderilor ţinând cont de faptul că au produs scump şi sunt obligaţi să vândă ieftin, iar datoriile bat la uşă”, susţin reprezentanţii asociaţiei.
Potrivit comunicatului, veniturile fermierilor români sunt estimate a fi în scădere cu circa 30-40%, ceea ce pune în pericol funcţionarea activităţilor în acest sector vital al economiei naţionale.
Fermierii sunt şi mai grav afectaţi în cazul culturilor de primăvară (porumb, floarea soarelui, soia etc.), având în vedere seceta, dar şi exporturile din Ucraina în spaţiul comunitar, la preţuri foarte mici. De asemenea, fermierii sunt în imposibilitatea de a-şi achita datoriile la credite şi costurile cu inputurile pentru înfiinţarea altor culturi, atrage atenţia AFR.
FMI vine în România. Fondul va întocmi un raport despre economia țării
O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, se va afla la Bucureşti în perioada 25 septembrie - 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei româneşti în baza Articolului IV, a anunţat, într-un comunicat, instituţia financiară internaţională.
Potrivit sursei citate, astfel de consultări au loc periodic cu toate statele membre FMI.
Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai altor agenţii guvernamentale, se arată în comunicatul semnat de Geoff Gottlieb, reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Totodată, experţii instituţiei financiare internaţionale se vor întâlni cu reprezentanţi ai sectorului privat şi ai organizaţiilor neguvernamentale, precizează sursa citată.
La finalul vizitei, este de aşteptat ca misiunea FMI să organizeze o conferinţă de presă, transmite Agerpres.
Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei. Pe baza constatărilor preliminare ale acestei misiuni, echipa elaborează un raport care, odată aprobat de conducere, va fi prezentat Comitetului Executiv al FMI spre discutare şi aprobare.
Comentarii articol (0)