Nu e o utopie, trebuie să investim în viitor
Lumea se schimbă, în aceste zile, mai rapid și mai dramatic decât s-a schimbat vreodată. "AI-ul generativ", discuția la modă astăzi, este doar începutul. În anii ce urmează, peste această revoluție se vor adăuga altele, ce vor merge de la computere cuantice la biotehnologie, de la interfețe creier-computer la augmentarea simțurilor umane.
În fața acestui val de schimbări, ne trezim, anesteziați și pasivi, ca societate, așteptând ca lucrurile să se calmeze pentru a înțelege ceva din ce s-a întâmplat. Iar noi, oamenii, suntem prea lenți pentru ritmul schimbărilor tehnologice.
Astăzi, puțini părinți pot răspunde la întrebarea "Încotro aș putea să îmi orientez copilul ca să facă față mai bine schimbărilor din anii ce vin?".
Provocarea Escu.me
V-am mai povestit, de-a lungul timpului, despre lucrurile pe care le-am făcut la Escu.me. Acum, e vremea să vă povestesc despre șirul de proiecte care a fost lansat la începutul anului 2024.
- 1 martie 2024. Am lansat seria de newslettere „Generația Următoare" (link în primul comentariu), ne propunem să oferim o fereastră spre scenarii viitoare iminente, ajutând părinții și copiii să se adapteze și să prospere într-o lume în continuă evoluție. Explicăm, săptămânal, domeniu cu domeniu, cum ne putem pregăti pentru următorii 10-15 ani.
- 1 ianuarie 2025 - Lansăm Academia Escu .me. O inițiativă construită în jurul unor serii de newslettere care transformă scopuri ambițioase în pași de învățare pentru o comunitate din ce în ce mai mare de copii. Vom transforma fizica, matematica, marketingul, chimia, astronomia, în materii interconectate, orientate spre atingerea unor obiective majore. Identificăm profesori extraordinari care fac din materiile predate adevărate lecții de viață și, cu ajutorul lor, antrenăm și motivăm generația de mâine.
Și mai avem multe alte lucruri în pregătire, dar, încet-încet, le vom construi pe toate.
Vreau să mulțumesc, în ordine, Bookster, Investimental, 2Performant.com pentru faptul că au ales să susțină, chiar de la început, proiectul Escu. Le mulțumim, în avans, companiilor cu care avem discuții cu privire la viitoare parteneriate. Apreciem tot ajutorul și încrederea.Important:
→ Abonare gratuită la seria de newslettere Generația Următoare
Comentarii articol (1)