Cea de-a treia etapă de înscrieri în cadrul Programului Rabla Plus 2024 a început chiar azi. Astfel, persoanele fizice, persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice interesate de achiziționarea unei mașini noi electrice sau hibride pot depune deja cereri în acest sens.
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
Începând de astăzi, de la ora 10:00, se lansează cea de-a treia etapă de înscrieri în cadrul programului Rabla Plus 2024, ce vizează atât persoanele fizice, cât și pe cele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice.
În această etapă de înscrieri sunt disponibili, potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, pentru fiecare dintre cele trei categorii de solicitanți, respectiv persoane fizice/ persoane juridice/ unități administrativ-teritoriale și instituții publice, câte 100.000.000 de lei.
Cu toate că începe în aceeași zi, etapa a treia de înscrieri în cadrul Programului Rabla Plus se va încheia, în funcție de tipul beneficiarului, în altă zi:
în cazul persoanelor fizice - în 25 noiembrie;
în cazul persoanelor juridice, unităților administrativ-teritoriale și instituțiilor publice - în 19 septembrie.
Pentru acest an, valoarea ecotichetului ce poate fi obținut prin programul Rabla Plus, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, este de 25.500 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen și de 13.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP ori pentru achiziționarea unei motociclete electrice.
În plus, potrivit Ordinului Ministerului Mediului nr. 323/2020, care conține ghidul de finanțare a programului Rabla Plus, mașinile cumpărate prin acest program nu pot depăși valoarea de 70.000 de euro (TVA inclus).
De asemenea, din acest an, producătorii validați trebuie să aplice pe luneta autovehiculelor achiziţionate prin programele Rabla (Rabla Clasic și Rabla Plus) un autocolant (fără a restrânge sau estompa vizibilitatea sub limita legal admisă), iar cei ce primesc finanțarea sunt obligaţi să îl menţină şi să îl întreţină în bună stare până la finalizarea perioadei de monitorizare.
Mai multe detalii despre programele Rabla din acest an pot fi găsite în acest articol.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (1)