Concret, pentru a afla informații privind timpul de așteptare în punctele de frontieră, cei interesați să intre/ iasă din România cu mașina pot accesa site-ul www.politiadefrontiera.ro/traficonline.
La accesarea site-ului se deschide, de fapt, o hartă, care, în funcție de opțiunile bifate (trafic de autoturisme/ camioane și trafic de intrare/ ieșire în/ din țară), dă detalii legate de timpii de așteptare din punctele rutiere de trecere a frontierei.
Reamintim că, de la final de martie, România a intrat în spațiul Schengen, respectiv în zona ce permite circulația cetățenilor fără controale la frontiere, dar doar cu granițele aeriene și maritime, la cele terestre păstrându-se controalele.
Potrivit datelor MAI, “în data de 19.08.2024, polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) pentru peste 380.400 de persoane, cetățeni români și străini, şi aproximativ 111.800 de mijloace de transport care au tranzitat frontiera”.
Trecerea graniței prin punctul de Giurgiu este îngreunată acum de lucrările de reparații pe care autoritățile bulgare le fac la Podul Prieteniei, ce leagă cele două țări.
Pe lângă utilizarea aplicației Trafic Online, MAI recomandă utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei de la granița cu Bulgaria, respectiv cele situate:
- pe raza județului Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC);
- pe raza județului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);
- pe raza județului Călărași: PTF Călărași (BAC);
- pe raza județului Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08.00 la ora 20.00.
Comentarii articol (0)