avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... deplasare peste granita cu minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

deplasare peste granita cu minor

Buna ziua. Voi calatori cu un minor in varsta de 14 ani peste granita, intr o tara membra UE. Am acordul celuilalt parinte. Intrebarea mea este, daca minorul are carte de identitate, ii mai trebuie si pasaport? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters100701 , utilizator 11:34, 8 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Cetățenii români pot călători în statele membre ale Uniunii Europene, Spațiului Schengen și Spațiului Economic European, în următoarele condiții:
1. la trecerea frontierei, prin punctele de trecere deschise traficului international, se legitimeaza cu cartea de identitate sau pasaportul valabile (vezi lista statelor care permit intrarea in tara pe baza cartii de identitate);
2. nu se afla in niciunul din cazurile de limitare a exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate.
Sursa:[ link extern ]
Pentru verificare apelați 021.9590 - acest serviciu functioneaza non-stop la nivelul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii
Părerea mea este că poate călători cu CI de vreme ce legea permite asta cetățenilor români. Cel mai potrivit este să telefonați la vamă pentru a vă informa în mod clar.
Conform Art. 9 din Legii 86/2006 - Codul Vamal, Atributiile autoritatii vamale sunt:
(1) Autoritatea vamala exercita, in cadrul politicii vamale a statului, atributiile conferite prin reglementarile vamale pentru realizarea controlului vamal al marfurilor introduse sau scoase din tara.
Controlul documentelor pentru trecerea frontierei de stat in punctele de trecere deschise traficului international, la intrarea in si la iesirea din zonele libere, in punctele de mic trafic si treceri simplificate sau in alte locuri, dupa caz, potrivit legii - este realizată de Poliţia de Frontieră Română, în temeiul Ordonanţei de Urgenţă nr. 104/2001.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii
Va multumesc pentru raspunsuri! Am telefonat la Politia de frontiera si, intr adevar, nu are nevoie decat de CI, nu si de pasaport. Multumesc inca o data tuturor celor ce mi au raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate carte indentitate si iesirea din tara anabcc anabcc Am o nelamurire..trebuie sa plec din tara iar buletinul mi se expira in 2 luni. Am citit pe un forum ca [quot]Orice act cu care treci granita, indiferent ca ... (vezi toată discuția)
Aderare la schengen lecristina lecristina ar poate cineva sa imi spuna (asa pe romaneste) ce inseamna pentru romanul de rand aderarea la schengen (cateva avantaje, sau dezavantaje)? daca aveti timp. ... (vezi toată discuția)
Ma pot deplasa in ungaria cu buletinul expirat? mentionez ca ... Joethereman Joethereman Ma pot deplasa in ungaria cu buletinul expirat? Mentionez ca sunt programat pentru reînnoire. De asemenea, pot veni înapoi? În weekendul următor ... (vezi toată discuția)