ACCES GRATUIT
Topul firmelor private
La de a XIV-a editie a Topului national al firmelor private au fost inscrise 1.100 de firme. Indicatorii folositi la intocmirea clasamentelor au fost profitul brut, numarul mediu de salariati, cifra de afaceri si activele totale.
Articolul continuă mai jos
La de a XIV-a editie a Topului national al firmelor private au fost inscrise 1.100 de firme. Indicatorii folositi la intocmirea clasamentelor au fost profitul brut, numarul mediu de salariati, cifra de afaceri si activele totale. Pentru a fi incluse in clasament firmele trebuiau sa fie societati de tip: pe actiuni, cu raspundere limitata, in nume colectiv, in comandita simpla, in comandita pe actiuni, societati agricole - avand capital majoritar privat. Datoriile restante la bugetele publice trebuiau sa nu depaseasca 10 la suta din cifra de afaceri.
Clasamentele intreprinderilor s-au facut pe grupe de marime astfel pana la noua angajati - microintreprinderi, 10-49 angajati - intreprinderi mici, 50-249 angajati - intreprinderi mijlocii, peste 250 angajati intreprinderi mari. pentru IMM-uri cifra de afaceri trebuie sa fie mai mica de 50 milioane euro. Clasamentele au fost intocmite pe baza datelor obtinute de la MFP privind rezultatele financiare ale firmelor declarate in bilantul incheiat la 31 decembrie 2005.
Au fost intocmite mai multe tipuri de clasamente in ordinea descrescatoare a profitului brut: clasamentele generale - pe tara - pe cele patru categorii de marime - primele 200 de firme, clasamentele judetene pe fiecare judet - primele 30 de firme pe fiecare judet si pe fiecare categorie de marime si clasamentele pe domenii de activitate - conform codului CAEN de patru cifre - primele 30 de firme pe fiecare domeniu de activitate.
Situatia clasamentului national al firmelor a fost urmatorul - Smicro-intreprinderi : Sirius International SRL, T.E.T. Group SRL, Delta Intensiv - Trade SRL toate trei din Bucuresti. La categoria intreprinderi mici primele trei firme sunt: Jaguar Development SRL, Lotrom SA si M & B Farm SRL toate din Bucuresti, la categoria intreprinderi mijlocii pe primele locuri s-au situat Procter si Gamble Marketing Romania SRL - Bucuresti, Romenergo SA - Bucuresti, Linde Gaz Romania SRL - Timisoara.
Primele locuri la categoria intreprinderi mari au fost ocupate de Petrom SA, Orange Romania SA, Mobifon SA toate trei din Bucuresti.
La aceste premii s-au mai adaugat si premiile Asociatiilor internationale din domeniul IMM-urilor. Premiul de excelenta si premii de excelenta pentru IMM-uri, premii speciale la nivel national si premii pentru excelenta in afaceri.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)