În recunoașterea contribuțiilor sale remarcabile la promovarea relațiilor de afaceri între Regatul Unit și România, British-Romanian Chamber of Commerce (BRCC) a fost distinsă cu prestigiosul statut de Superbrand Business pentru ediția 2024-2025. Procesul de selecție pentru Programul Superbrands s-a bazat pe criterii esențiale precum Calitate, Încredere, Distincție și ESG, consolidând rolul BRCC ca organizație de afaceri de top.
British-Romanian Chamber of Commerce (BRCC) există pentru a facilita și promova afacerile și investițiile între Regatul Unit și România, punând în legătură oamenii: B2B și, de asemenea, afaceri cu guvernul. BRCC face acest lucru din 1998 și este membră a rețelei globale a Camerelor de Comerț Britanice, acreditate de organizația națională de afaceri din Regatul Unit, British Chambers of Commerce.
De la înființarea BRCC, atât România, cât și Regatul Unit au trecut prin perioade de succes, dar și prin provocări, inclusiv BREXIT și pandemia de COVID-19. Indiferent de circumstanțe, BRCC este aici pe termen lung, pentru a sprijini membrii săi. Este bine cunoscut faptul că, cu cât un membru se implică mai mult în BRCC, cu atât mai multe beneficii va obține atât el, cât și ceilalți membri. Deși este o organizație non-guvernamentală independentă, BRCC joacă un rol important în promovarea comerțului și investițiilor bilaterale între Regatul Unit și România.
Pandemia de COVID-19 a prezentat noi probleme pentru afaceri, dar a și rezolvat unele aspecte. În cazul BRCC, ca o British-Romanian Chamber of Commerce bilaterală, a apărut problema echilibrării intereselor membrilor noștri din România și din Regatul Unit – sau din alte părți. De asemenea, atât Regatul Unit, cât și România sunt țări mari, iar afacerile nu se desfășoară doar în jurul Londrei și Bucureștiului, deși existăm pentru a deservi afacerile din toate regiunile.
Răspunsul la pandemia de COVID-19 a fost un exercițiu de învățare pentru guverne, iar unele măsuri s-au dovedit a fi mai puțin eficiente (sau mai perturbatoare pentru afaceri) decât altele. British-Romanian Chamber of Commerce a reușit să transmită experiența membrilor noștri guvernului.
Paradoxal, creșterea activităților Camerei a rezultat din anularea forțată a calendarului nostru obișnuit de întâlniri și evenimente față în față. Confruntați cu un calendar gol și cu personal lucrând de acasă, BRCC a organizat o combinație de evenimente online și evenimente cu riscuri reduse „în persoană”. Din fericire, pandemia de COVID-19 pare acum să fi trecut în mare parte, iar noi am revenit la întâlniri și evenimente față în față, dar experiența lucrului online ne-a permis să ajungem la membri din toate părțile României și Regatului Unit. Speakeri experți și de renume, pe care ne-ar fi fost dificil – și costisitor – să îi aducem la București, sunt acum disponibili pentru prezentări online pentru toți membrii noștri, fără a fi nevoie de timp pentru călătorii.
Pandemia de COVID-19 ne-a adus și realizarea că apartenența noastră la rețeaua globală a Camerelor de Comerț Britanice poate fi valorificată pentru a oferi membrilor din România acces la o rețea de afaceri excepțională în Regatul Unit și în întreaga lume, unde există camere bilaterale de comerț britanice. De asemenea, ne permite să prezentăm oportunități în România afacerilor din Regatul Unit și din alte părți. Camera noastră este acum interconectată cu alte camere britanice și primim solicitări din Regatul Unit pe care le putem asocia cu membri din România. Recent, vizita prim-ministrului României în Regatul Unit ne- a permis să invităm membri și alte afaceri la un eveniment de networking și dezvoltare de afaceri la reședința Lordului Primar al Londrei, care a avut un mare succes. Alte inițiative în colaborare cu ambasadele sunt în curs de dezvoltare pentru 2025.
În România, BRCC colaborează cu alte British-Romanian Chamber of Commerce bilaterale, fie individual, fie prin Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), precum și cu Camerele de Comerț românești și direct cu membrii acestora, în special British-Romanian Chamber of Commerce Prahova. Această rețea extinsă de conexiuni, în România, Regatul Unit și în lume prin Rețeaua Globală a Camerelor Britanice, oferă un avantaj considerabil membrilor noștri.
BRCC promovează legăturile de afaceri între Regatul Unit și România prin strategii dinamice de promovare. Combinând mass-media tradițională cu instrumente digitale, precum social media și seminarii web, Camera asigură o implicare puternică și vizibilitate. Evenimentele de networking țintite și grupuri de lucru specifice industriei sunt elemente cheie ale inițiativelor noastre.
Responsabilitatea socială corporativă este parte integrantă a misiunii BRCC, concentrându-se pe proiecte educaționale, sustenabilitate și promovarea diversității. Prin îmbinarea promovării inovatoare cu CSR-ul cu impact, Camera noastră își consolidează rolul de facilitator vital al colaborării economice și al practicilor etice între cele două națiuni.
Prin grupuri de lucru interne (Sustenabilitate, Fiscalitate, ONG, Educație) și colaborări cu organizații influente, precum CDR, avem un impact real asupra mediului de afaceri.
Un succes cheie în 2024 a fost semnarea oficială a tratatului de evitare a dublei impuneri de către Excelența Sa Laura Popescu – Ambasadorul României în Regatul Unit și Excelența Sa Giles Portman Ambasadorul Regatului Unit la București – un acord de referință care va sprijini afacerile și indivizii prin eliminarea dublei impuneri între cele două țări.
BRCC este dedicată reprezentării intereselor membrilor săi în sectorul ESG, promovând practici de afaceri responsabile și rezultate pozitive în domeniul mediului, social și al guvernanței, prin inițiative colaborative, advocacy și schimb de cunoștințe.
Comentarii articol (0)