Cabinetul individual de psihologie este individualizat prin:
a) denumire, care va cuprinde numele si prenumele titularului cabinetului individual, urmata de sintagma "cabinet individual de psihologie";
b) sediul profesional declarat;
c) codul de inregistrare, atribuit prin inregistrarea in Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania, partea a II-a.
Actul de constituire si declarare a cabinetului individual de psihologie va fi incheiat in forma scrisa si va cuprinde in mod obligatoriu urmatoarele prevederi:
-denumirea
-sediul profesional situat in ....
-puncte/e de lucru situat/e in ...
-patrimoniul initial este constituit din aportul titularului, in procent de 100%, potrivit documentelor anexate (acte de proprietate, facturi, chitante, bonuri fiscale, etc.), in valoare totala de...... lei (RON) si cer inregistrarea acestuia in Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania - partea a II-a.
- In sustinerea cererii formulate anexez documentele de care inteleg sa ma folosesc (conform opis) si ma oblig ca in termen de 15 zile calendaristice de la modificarea datelor prezentate mai sus sa depun la Colegiul Psihologilor din Romania actele ce atesta modificarile intervenite la prezenta declaratie, pe care mi-o asum in intregime. Prin prezenta declar ca am luat la cunostinta de dispozitiile Legii nr. 213/2004, respectiv a Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 213/2004, precum si a celorlalte acte normative care reglementeaza exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica pe care ma oblig sa le respect intocmai, cunoscand prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul in declaratii.
Cabinetele asociate de psihologie
Cabinetele individuale de psihologie inregistrate in Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania, partea a II-a, se pot asocia prin contract, incheiat in forma scrisa.
In contractul de asociere se vor trece:
I Cabinetele individuale de psihologie asociate (asociatii):
potrivit dispozitiilor art. 13-14 din Legea nr. 213/2004 am convenit asocierea cabinetelor individuale de psihologie in scopul exercitarii in comun a profesiei de psiholog cu drept de libera practica, dupa cum urmeaza:
Art. 1. - Denumirea asocierii |
Art. 2. - Sediul profesional
Art. 3. - Durata asocierii
Asocierea se incheie pe o durata de......(luni/ani) sau nedeterminata.
Art. 4. - Patrimoniul
Pentru functionarea asocierii, cabinetele individuale de psihologie isi aduc aporturi in bunuri (dotari), dupa cum urmeaza: ....
Art. 5. - Procentul de participare la beneficiile si pierderile asocierii
1. Cabinetul individual de psihologie, cu denumirea: detine un procent de .......% din totalul beneficiilor si pierderilor asocierii.
2. Cabinetul individual de psihologie, cu denumirea: detine un procent de .............% din totalul beneficiilor si pierderilor asocierii.
Toate cheltuielile necesare asocierii (remuneratiile pentru salariati, cheltuielile de intretinere, chiriile, amortizarile, taxele si impozitele aferente bunurilor folosite in interesul asocierii, costul materialelor, consumabile, investitii, utilitati si dotari precum si orice alte cheltuieli) sunt suportate de catre asociere din veniturile realizate de catre aceasta, prin concursul tuturor cabinetelor asociate.
Dupa deducerea cheltuielilor prevazute mai sus venitul ramas se distribuie intre cabinetele asociate conform cotelor convenite prin prezentul contract. Asociatii pot conveni inainte de distribuirea venitului, constituirea unui fond de rezerva al asocierii. Cota de participare la asociere confera asociatilor dreptul si obligatia de a incasa venitul si de a suporta pierderea.
Art. 6. - Conducerea si administrarea asocierii
Organul de conducere al asocierii este adunarea generala formata din titularii cabinetelor individuale asociate. Fiecare asociat are dreptul la cate un vot, indiferent de cota de participare la beneficiile si pierderile asocierii.
Art. 7. - Exercitarea profesiei
Art. 8. - Incetarea sau lichidarea asocierii
Art. 9. - Dispozitii finale
Contractul de asociere va fi declarat la Colegiul Psihologilor din Romania, urmand ca noua forma de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de libera practica sa fie inregistrata, potrivit hotararii Comitetului director, in Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania, partea a II-a.
Dupa atribuirea codului de inregistrare al cabinetelor asociate, titularii cabinetelor individuale asociate presteaza serviciile psihologice numai in numele si pe seama noii forme de exercitare a profesiei, cu pastrarea drepturilor si obligatiilor individuale prevazute de lege. De asemenea, personalul cabinetelor urmeaza a fi angajat de catre noua forma de exercitare a profesiei.
Titularii cabinetelor asociate hotarasc si declara de comun acord noul sediu profesional comun, iar patrimoniul se va compune din patrimoniile declarate de toate cabinetele individuale asociate. De asemenea, denumirea va cuprinde numele tuturor titularilor cabinetelor asociate, in ordinea stabilita de acestia, urmata de sintagma "cabinete asociate de psihologie".
Cabinetele asociate de psihologie sunt administrate de catre un coordonator sau administrator numit din randul titularilor cabinetelor asociate, prin contractul de asociere sau prin hotararea adunarii generale a cabinetelor asociate.
Modelele de contract au fost statuate in Hotararea numarul 1 din 2006 din 10 martie 2006. Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 112 din 14 februarie 2007. Hotararea numarul 1/2006 se refera la constituirea, declararea, inregistrarea si functionarea cabinetelor individuale, cabinetelor asociate, societatilor civile profesionale de psihologie, precum si exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica in sectorul public sau privat, in regim salarial
Comentarii articol (0)