avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 O rugaminte:Codul CAEN pentru Laborator de psihologie ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

O rugaminte:Codul CAEN pentru Laborator de psihologie auto intr-un Srl?

Am cautat si nu am gasit.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: geobuz , utilizator 21:54, 12 Iulie 2010
Nu cred ca se pot constitui SRL-uri in domeniul respectiv.
Studiaza legea 213/2004 care este sediul meteriei in problema care te intereseaza.
Iata un model al unei forme de organizare prevazuta de Legea 213/2004:

Anexa nr. 5

ACT CONSTITUTIV
Subsemnatul/a_______________________________________________________, domiciliat/ă în _______________, str. ___________________________________, nr. ____, bl. ____, sc. ____, et. ____, ap. ____, sector/judet _____________________, legitimat/ă cu CI/BI, seria ______, nr. _______________, eliberat/ă de către ____________________, la data de ______________, CNP: ______________________, în calitate de psiholog cu drept de libera practica, având codul personal: ______________, prin prezenta:
DECLAR

constituirea, potrivit dispoziţiilor art. 13-14 din Legea nr. 213/2004, a cabinetului individual de psihologie, având:
1. Denumirea: __________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________
2. Sediul profesional situat în
__________________________, str. _____________________________________________________, nr. ____, bl. ____, sc. ____, et. ____, ap. ____, sector/judeţ __________________________ si
3. Punct/e de lucru situate în
3.1. __________________________, str. ____________________________________________________, nr. ____, bl. ____, sc. ____, et. ____, ap. ____, sector/judeţ __________________________
3.2. __________________________, str. ____________________________________________________, nr. ____, bl. ____, sc. ____, et. ____, ap. ____, sector/judeţ __________________________
4. Patrimoniul iniţial al cabinetului este constituit din aportul titularului, în procent de 100%, potrivit documentelor anexate (acte de proprietate, facturi, chitanţe, bonuri fiscale, etc.), în valoare totală de __________________ lei(RON).şi cer înregistrarea acestuia în Registrul unic al psihologilor cu drept de liberă practică din România – partea a II-a, cu specialităţile:
 psihologie clinică;  consiliere psihologică;  psihoterapie;  psihologia muncii şi organizaţională;  psihologia transporturilor;  psihologia aplicată în servicii;  psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională;  psihopedagogie specială;  psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale;  psihologie judiciară – evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf.
În susţinerea cererii formulate anexez documentele de care înţeleg să mă folosesc (conform opis) şi mă oblig ca în termen de 15 zile calendaristice de la modificarea datelor prezentate mai sus să depun la Colegiul Psihologilor din România actele ce atesta modificarile intervenite la prezenta declaraţie, pe care mi-o asum în întregime.
Prin prezenta declar că am luat la cunoştinţă de dispoziţiile Legii nr. 213/2004, respectiv a Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 213/2004, precum şi a celorlalte acte normative care reglementează exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică pe care mă oblig să le respect întocmai, cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii. De asemenea mă angajez să achit întocmai şi la termen taxele şi contribuţiile (cotizaţiile) anuale aprobate de către Consiliul Colegiului Psihologilor din România, să aduc la cunoştinţa Comitetului director pentru mediere, orice litigiu în care sunt implicat, în legătură cu exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, în termen de 15 zile calendaristice de la data apariţiei acestuia.
Data Solicitant (titular),
________________ (semnătură şi parafă)
Multumesc pentru raspuns!
Eu am infiintat cabinetul individual de psihologie din 2006, dar fara activitate, fiind angajat la o scoala de soferi(SRL), ca psiholog auto pentru avizari psihologice.
Acum, patronul lichideaza SRL-ul (din cauza ca SRL-ul are o vechime care nu-l mai scuteste de plata TVA), urmand sa infiinteze altul (acelasi profil) si ma intreaba: ce cod caen sa sa puna in dreptul activitatii de laborator de psihologie auto?
Cineva mi-a sugerat codul caen 7487-(Alte activitati de servicii prestate...;activitati de evaluare, altele decatpentru bunuri si asigurari.)
V-as fi recunoscator pentru sfat!
Legea 213/2004:
Sectiunea 2 - Forme de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de libera practica
Art. 13
(1) Pentru exercitarea profesiei, psihologii cu drept de libera practica pot infiinta, la alegere, potrivit legii, cabinete individuale, cabinete asociate, societati civile profesionale sau isi pot desfasura activitatea in temeiul unor contracte de munca, potrivit legii.
(2) Indiferent de forma de exercitare a profesiei, psihologii cu drept de libera practica pot angaja salariati, in conditiile legii.
Art. 14
(1) Cabinetele individuale de psihologie, constituite potrivit legii, se declara la Colegiul Psihologilor din Romania. Raporturile contractuale se stabilesc intre psihologul cu drept de libera practica si beneficiarul serviciilor oferite de acesta.
(2) Cabinetele individuale se pot asocia prin contract si se declara la Colegiul Psihologilor din Romania.
(3) Formele si modalitatile de exercitare a profesiei, declarate la Colegiul Psihologilor din Romania, sunt inregistrate in mod obligatoriu in Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania.

Art. 15
(1) Societatile civile profesionale se constituie, in conditiile legii, prin contract de societate civila incheiat intre 2 sau mai multi psihologi cu drept de libera practica, si sunt declarate la Colegiul Psihologilor din Romania.
(2) Raporturile contractuale se nasc intre beneficiar si societatea civila profesionala, indiferent care dintre psihologii cu drept de libera practica asociati indeplineste serviciul profesional.
(3) In cadrul societatilor civile profesionale patrimoniul este comun si apartine asociatiilor in cotele-parti stabilite prin contractul de societate civila.

Deci un SRL-ul nu-si poate trece in Obiectul de activitate exercitarea activitatii de evaluare psihologica, atata timp cat aceasta activitate este reglementata de o lege speciala. Poate angaja psiholog, asa cum a facut-o si pana acum, asa cum poate angaja consilier juridic.
Codul CAEN 7487-este din CAEN vechi. Actualmente conform CAEN 2007, in vigoare de la 01.01.2008, codului 7487 ii corespunde codul 7490-Alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice n.c.a.
Activitatea aceea de evaluare din 7490 se refera la evaluarea antichitatilor , bijuteriilor, nicidecum la evaluare psihologica etc.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet psihologic live_maz live_maz cum poate fi infiintat si de ce aviza are nevoie sa functioneze un astfel de cabinet? va multumesc (vezi toată discuția)
Doresc să deschid un cabinet de psihologie. Maria Sidonia Maria Sidonia Bună seara, Doresc să deschid un cabinet de psihologie și mă gândesc să optez pentru Întreprindere individuală (II) în loc de PFA. Îmi spuneți, ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet psihologic cci1967 cci1967 pot deschide un cabinet psihologic intr-un apartament cu trei camere care este al meu,cum trebuie sa procedez ,ce acte imi sunt necesare ,cat costa si cat ... (vezi toată discuția)