avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deschidere cabinet psihologic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deschidere cabinet psihologic

pot deschide un cabinet psihologic intr-un apartament cu trei camere care este al meu,cum trebuie sa procedez ,ce acte imi sunt necesare ,cat costa si cat dureaza
Cel mai recent răspuns: Tudor-Andrei , utilizator 21:49, 17 Noiembrie 2021
Da!

avand in vedere ca PSIHOLOGUL este o persoana care exercita o profesie reglementata, va putei dschide un CABINET INDIVIDUAL de PSIHOLOGIE, vezi si L200/2004.

IAR conform :
LEGE nr. 213 din 27 mai 2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica, înfiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Psihologilor din România
Forme de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de libera practica
Art. 13
(1)Pentru exercitarea profesiei, psihologii cu drept de libera practica pot înfiinta, la alegere, potrivit legii, cabinete individuale, cabinete asociate, societati civile profesionale sau îsi pot desfasura activitatea în temeiul unor contracte de munca, potrivit legii.
(2)Indiferent de forma de exercitare a profesiei, psihologii cu drept de libera practica pot angaja salariati, în conditiile

Art. 14
(1)Cabinetele individuale de psihologie, constituite potrivit legii, se declara la Colegiul Psihologilor din România. Raporturile contractuale se stabilesc între psihologul cu drept de libera practica si beneficiarul serviciilor oferite de acesta.
(2)Cabinetele individuale se pot asocia prin contract si se declara la Colegiul Psihologilor din România.
(3)Formele si modalitatile de exercitare a profesiei, declarate la Colegiul Psihologilor din România, sunt înregistrate în mod obligatoriu în Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din România.
Art. 15
(1)Societatile civile profesionale se constituie, în conditiile legii, prin contract de societate civila încheiat între 2 sau mai multi psihologi cu drept de libera practica, si sunt declarate la Colegiul Psihologilor din România.
(2)Raporturile contractuale se nasc între beneficiar si societatea civila profesionala, indiferent care dintre psihologii cu drept de libera practica asociati îndeplineste serviciul profesional.
(3)În cadrul societatilor civile profesionale patrimoniul este comun si apartine asociatiilor în cotele-parti stabilite prin contractul de societate civila.


Sigur ca puteti deschide cabinet psihologic, daca aveti pregatirea necesara, DAR NU CA SOCIETATE COMERCIALA!
"Al meu" inseamna ca sunteti doar proprietar dar nu locuiti acolo, ori sunteti proprietar si locuiti chiar acolo? In primul caz va fi necesar si acordul scris al vecinilor direct afectati (cei care se invecineaza sus, jos, stanga si dreapta), precum si al Asociatiei de proprietari in legatura cu schimbarea destinatiei de locuinta, intrucat acolo urmeaza a fi un cabinet individual si nu o locuinta. In cazul in care locuiti acolo unde doriti sa deschideti si cabinetul, parerile sunt impartite. Mai mult aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să deschid un cabinet de psihologie. Maria Sidonia Maria Sidonia Bună seara, Doresc să deschid un cabinet de psihologie și mă gândesc să optez pentru Întreprindere individuală (II) în loc de PFA. Îmi spuneți, ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre profesie liberala si pfa StanciuL StanciuL Buna ziua, sunt psiholog autonom cu drept de libera practica si doresc sa stiu care este diferenta intre profesia liberala (asa cum este profesia de psiholog) ... (vezi toată discuția)