Din partea CSM, vor participa Anton Pandrea, presedintele CSM, Dan Chiujdea, vicepresedintele CSM, Lidia Barbulescu si Liviu Dascalescu, membri CSM.
Tema generala a intalnirii este separatia puterilor in secolul XXI si locul justitiei, atat din perspectiva nationala cat si din cea europeana.
CSM este membru al Retelei Europene a Consiliilor Judiciare de la 1 ianuarie 2007, statut recunoscut tuturor institutiilor nationale ale statelor membre al Uniunii Europene, independente de puterile executive si legislative sau autonome, care au responsabilitatea de a sprijini justitia in procesul independent de realizarea a justitiei.
Reteaua Europeana a Consiliilor Judiciare a fost constituita la 20 mai 2004, la Roma, cand a fost adoptata si Carta Retelei Europene a Consiliilor Judiciare, avand ca fundament art. 2 al Tratatului UE. Tratatul are ca obiectiv mentinerea si dezvoltarea UE ca zona de libertate, securitate si justitie.
Obiectivele Retelei Europene a Consiliilor Judiciare sunt: analiza informatiei legate de structurile si competentele membrilor, schimbul de experienta privind modul de organizare si functiile diferitelor sisteme de justitie, aspectele privind independenta justitiei si alte probleme de interes comun, acordarea de expertiza si asistenta institutiilor UE si altor organizatii nationale si internationale, se precizeaza in comunicatul CSM.
Comentarii articol (0)