De ce nu esti multumit de actualul job? Un job bun este intr-adevar, dificil de gasit. Daca cel in care te afli nu te multumeste pe deplin, prima solutie nu este, asa cum ai crede, demisia. Nu lua decizii in graba pana cand nu ti-ai analizat atent optiunile.
Sunt sanse sa iti rezolvi problemele si sa te duci cu mai multa placere in fiecare dimineata la serviciu!
Iata in continuare cele mai des intalnite probleme care duc la demisie. Studiaza-le si hotaraste in ce masura sfaturile date pot fi folosite pentru a intoarce situatia in favoarea ta!
Te simti blocat la locul de munca actual
Te simti blocat in postul pe care il ocupi, fara nici o sansa de promovare si nu vezi in organizatia in care lucrezi un alt post pe care ai vrea sa il ocupi. Un lucru intelept este sa vorbesti cu seful tau. Pune intrebari despre existenta unor sarcini mai motivante si mai atragatoare. Majoritatea companiilor apreciaza initiativa si persoanele care doresc sa continue sa invete si sa se dezvolte profesional.
Nu te simti apreciat
Muncesti mult in fiecare zi, dar simti ca seful tau sau organizatia in care lucrezi nu iti apreciaza eforturile. Nici nu iti mai amintesti ultima data cand ti-a multumit cineva pentru contributiile tale.
Comunica-i sefului tau ca ai dori un feedback regulat in legatura cu modul in care iti este privita munca, indiferent daca acest feed back este pozitiv sau negativ. Uneori, faptul ca nu te simti apreciat are drept cauza si salariul nemultumitor. Cere o marire salariala sau discuta cu managementul o grila de marire salariala (pe care nu uita s-o urmaresti!).
Esti epuizat de solicitarile jobului
Esti, probabil, supraincarcat de termene limita si proiecte. Angajatorul tau a renuntat sa mai recruteze, si se asteapta sa aiba aceleasi rezultate cu mai putini angajati.
Discuta cu seful tau si adu-i dovezi ca munca ta este intr-adevar supradimensionata pentru un singur angajat. Prezinta-i aceste optiuni: angajarea inca unei persoane full time sau part time; identifica sarcini pe care nu le mai poti duce la indeplinire sau pe care poti sa le delegi; identifica sarcinile specializate ale jobului tau, si elimina componentele ce nu sunt atat de importante. Realizeaza un grafic al proceselor si indatoririlor postului tau si identifica-le pe cele care iti irosesc timpul.
Nu iti mai place domeniul sau postul in care lucrezi
Unele persoane descopera tarziu ca si-au ales gresit cariera sau domeniul de activitate. Nu agreeaza activitatile in care sunt implicati si continutul indatoririlor pe care le au de indeplinit. Ce este de facut? Analizeaza-ti atent personalitatea si necesitatile profesionale. Studiaza munca in diverse domenii de activitate, fa-ti cunostinte printre angajatii din respectivele domenii, informeaza-te cu privire la studiile de care ai nevoie pentru a merge mai departe. Fa-ti un plan de cariera si nu uita, bineinteles, sa vizitezi si site-urile de joburi!
Nu agreezi angajatorul, colegii sau clientii Sunt situatii in care iti place ceea ce faci, dar nu iti plac oamenii cu care lucrezi. Intai de toate, asigura-te ca aceasta situatie se datoreaza intr-adevar celor din jur si nu tie. Daca angajatorul este incorect in relatia cu clientii sai, sau colegii tai sunt constant nemultumiti si se plang de munca pe care o fac, cu siguranta nu e vina ta. Studiaza optiunile de angajare la alte companii din domeniu! Daca cei care te nemultumesc sunt clientii, incearca sa-i schimbi cu cei ai colegului!
Nu te intelegi bine cu seful direct
Acesta este, de fapt, motivul numarul 1 pentru care angajatii isi dau demisia de la locul de munca. Atunci cand managerii sunt incorecti, abuzeaza de pozitia lor in companie si incearca sa isi controleze subalternii, efectele fiind evidente. Totusi, de cele mai multe ori, exista lucruri mai subtile care demotiveaza angajatii, printre care: neimplicarea lor in decizii care ii privesc, neaprecierea contributiilor aduse sau neincurajarea talentului si a abilitatilor angajatilor.
Daca te afli intr-una din aceste situatii, este bine sa discuti cu superiorii managerului respectiv sau cu departamentul de resurse umane. Multe persoane nu realizeaza efectul actiunilor lor, sau pur si simplu nu le pasa. Daca intentionezi sa pleci, oricum nu ai nimic de pierdut.
Comentarii articol (0)